O čtvrté místo proti Slovácku už v neděli večer

Klokany čeká klíčový duel proti soupeři z Uherského Hradiště.

O čtvrté místo proti Slovácku už v neděli večer

Druhé kolo nadstavbové části se o víkendu rozběhlo. Skupina o titul přinese hned dva velké zápasy, které po svém skončení dost možná napoví, kdo se za dva týdny bude radovat. Po sobotním derby pražských S v přímé bitvě o titul se v Ďolíčku bude bojovat o čtvrté místo, tedy vstupenku do pohárové Evropy. V neděli večer se Bohemka v tomto souboji utká se Slováckem, a to už počtvrté v sezoně. Všechny tři dosavadní utkání zvládli Klokani, kteří si půjdou také pro čtvrtý úspěch.

Svěřenci kouče Martina Svědíka vstoupili do Skupiny o titul na hřišti Plzně, odkud si odvezli cenný bod za remízu (2:2) a přiblížili se ke Klokanům na rozdíl jediného bodu. Ačkoliv se oba týmy nachází na předních příčkách tabulky, trochu překvapivým faktem je, že oba disponují negativním skóre, a to při shodném rozdílu (-2). 

Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Na straně Klokanů určitě v dobrém vzpomíná na zápasy se Slováckem univerzál Jan Kovařík. Ve všech třech letošních zápasech se Slováckem si totiž připsal asistenci. Při ligové výhře v Uherském Hradišti přiťuknul míč proti noze Prekopovi, který vsítil svůj premiérový gól v dresu Bohemians. V poháru poté krásným centrem posadil míč na hlavu Hůlkovi, jehož gól se nakonec stal i postupovým. Při dubnové výhře v Ďolíčku poté Kovařík dalším krásným rohlíkem připravil zakončení Köstlovi. Parádní hlava důrazného obránce znamenala vítězný gól ve vyrovnaném klání.

Asistent trenéra Ivan Hašek zavzpomínal na dubnový vzájemný zápas:Utkání se může podobat tomu, které jsme se Slováckem odehráli doma asi před měsícem. Oběma týmům šlo o hodně, my obhajovali čtvrté místo a nakonec se nám povedlo po těsné výhře zápas zvládnout. Asi se dá očekávat, že utkání může vypadat hodně podobně. Oba týmy ví, v čem má ten druhý silné stránky, ovšem i na jakých slabinách ho může nachytat. Alfou a omegou můžou být i standardní situace, které takové zápasy rozhodují. Musíme se na ně připravit, abychom neinkasovali zbytečný gól a nedostali Slovácko na koně. Důležitá bude i organizace hry. K její kvalitě se potřebujeme vrátit a být aktivní."

Člen trenérského týmu přirovnal utkání tomu s Jabloncem: Možná se nacházíme trochu v podobné pozici. Předtím jsme také potřebovali minimálně bodovat, abychom si čtvrté místo uhájili a měli jsme za sebou nepovedený duel ve Zlíně. I na něj jsme museli odpovědět výsledkem a výkonem. Teď máme za sebou vysokou prohru od Slavie, která nás určitě všechny dost mrzela, ale nesmí nás ovšem svazovat na hřišti. Tam musíme podat úplně jiný výkon a oprostit se od toho. Máme situaci ve svých rukou a je jen na nás, jak s ní naložíme."

Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Klokanům se vrací do hry hned čtyři hráči:Rozhodně kvitujeme, že se nám zase vrací. Proti Jablonci odehrál David Puškáč dobrý zápas, podílel se i na gólech. Pomalu se nám do toho dostával a je škoda, že nemohl naskočit do dalšího ligového zápasu. Honza Vondra byl stabilním členem obrany. Pokud takový článek z obrany vyndáte, pocítíte to vždy. Díky návratu těch hráčů jsou k dispozici další možnosti navíc, jak si pohrát se složením základní sestavy, případně s oživením v rámci střídání."

INFORMACE PRO FANOUŠKY
V den utkání budou k dispozici vstupenky do kotle, a to v ceně 250 Kč na pokladně. Brány stadionu se otevřou hodinu před utkáním. Zakoupit si je můžete ovšem také online, a to po kliknutí ZDE.Vzhledem k předpovědi počasí na nedělní zápas, upozorňujeme fanoušky, aby se vyvarovali použití deštníků s hrotem. Z bezpečnostních důvodů na stadion s nimi nebudou moci být vpuštěni.

Na stadionu se fanoušci budou moci i zapojit do nového projektu #NADRESU. Stačí přijít do stánku fanshopu na Náměstíčku, kde vše potřebné vyřídíte během chvilky. Informace naleznete v zápasovém magazínu Klokan, ale také na této stránce.