Bitva o čtvrté místo dále trvá

Vzájemný souboj Bohemians se Slováckem branku nenabídl.

Bitva o čtvrté místo dále trvá

Na hrací plochu při společném nástupu vyšli Bohemians v obměněném složení oproti derby se Slavií. Zpátky v obranné trojici byl Vondra, po jeho levé ruce naskočil Kovařík. Na hrot útoku vyslal trenérský tým Puškáče, pod nímž se pohyboval další z navrátilců do sestavy, rychlík Matoušek. Hned v úvodních minutách se zajímavým pokusem prezentoval Petržela. Rekordman v dresu Slovácka se pokoušel překvapit Jedličku lobem téměř z poloviny hřiště, branku ale přestřelil.

Hosté měli na svědomí další zakončení po dvaceti minutách hry. Přetažený centr Kalabišky doběhl Vecheta, který přihrál pod sebe za šestnáctku kde číhal Havlík. Šikovný záložník si připravil míč na levačku, ačkoliv jeho přízemní střelecký pokus před Jedličkou nepříjemně skočil, brankář Klokanů ho dokázala vyrazit na roh. Příznivci Klokanů se vzruchu před soupeřovou brankou dočkali o deset minut později, bohužel nebezpečné zakončení ze závaru po rohovém kopu nevzešlo.
Fanouškům Bohemky nejvíc zatrnulo krátce před pauzou, kdy Jedlička po srážce se spoluhráčem dával najevo zdravotní potíže. Zásah klubového doktora s fyzioterapeutem naštěstí možné střídání brankářské jedničky zažehnal. Vyrovnaný první poločas nepřinesl gól ani během tříminutového nastavení, a tak oba týmy do kabin odešly za bezbrankového stavu.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
Během poločasové přestávky se ale situace kolem zdravotního stavu Jedličky vyjasnila takovým směrem, že ke změně dojít muselo. Pro druhé dějství tak prostor mezi třemi tyčemi patřil Valešovi. Zkušený brankář čelil nebezpečné situaci po pár minutách. Kadlec vyvezl míč a dokázal ho prostrčit rozběhnutému Kalabiškovi. Zkušený obránce se prohnal před sektorem svých fanoušků, následně v pokutovém území pod sebou přihrávkou nabil Vechetovi. Hostující hroťák se sice k zakončení dostal, ovšem nezakončil stehnem důrazně, a tak skákavá střela proletěla kolem levé tyče do zámezí. V pozoru se musel zkušený brankář držet i nadále. Havlíkův centr od rohového praporku letěl do nepříjemného prostoru na malé vápno, kam se Valeš odvážně vrhl a centr vyrazil.

Rozuzlení vyrovnané bitvy mohlo přijít dvaadvacet minut před koncem. Kalabiška si doběhl přetažený centr, aby jemným obloučkem způsobil další rozruch před brankou. Záměr se mu povedl, protože Vecheta se protlačil k zakončení hlavou, naštěstí pro Bohemku ale orazítkoval pouze břevno. Téměř vzápětí se hostům otevřela další zajímavá situace, kdy Vecheta vyslal do otevřené defenzivy Petrželu. Rekordman v počtu startů jí chtěl využít co nejlépe, a tak napřáhl ke střele. technický pokus z dvaceti metrů si ale dokázal pohlídat brankář Valeš.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
Deset minut před koncem na sebe upozornil Köstl. Ofenzivní bek se v pokutovém zemí proháčkoval mezi obránci až do pozice, kdy mohl sám zakončovat. Téměř gólovou ránu famózním zákrokem dokázal zlikvidovat gólman Nguyen. V samotném závěru se Zelenobílí vrhli ještě do jedné útočné akce, která měla parametry šance. Prekop se zmocnil balonu a obelstil kapitána Daníčka. Zpoza velkého vápna vypálil tvrdě, ale pouze do bránícího Hofmanna. Jen o pár kroků vedle mu ještě nabíhal Jindřišek, jehož náběhu ale slovenský útočník nevyužil.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: Utkání bylo nervózní. Nemyslím si, že by bylo pro diváka nějak extra zajímavé. Vyložených šancí opravdu moc nebylo a na obou týmech bylo znát, že spolu hrají během krátké doby již poněkolikáté. Z hlediska defenzivy na sebe byly připraveny dobře a do ofenzivy si nikdo toho moc nedovolil. Opticky působili lépe hosté, což musím uznat. Snaha Slovácka, ale i naše, končila u pokutového území. Na nás asi dolehla tíha utkání. Slovácko už je v těchto zápasech o něco zkušenější. Nervozita byla znát i na těch hráčích, u nichž bych to nečekal. Měli jsme hodně ztrát, na což doma zvyklí nejsme. Prvních dvacet minut druhé půle nás hosté zatlačili, trefili i břevno. Od sedmdesáté minuty už jsme byli živější my. Pomohli nám střídající hráči, kteří přinesli do hry energii. Remíza je spravedlivá. Kdyby někdo zvítězil, pro toho druhého by to bylo kruté."