Souboj se Slováckem skončil bezbrankovou remízou

Z přímého souboje o čtvrté místo oba týmy vytěžily bod a čisté konto. 

Souboj se Slováckem skončil bezbrankovou remízou

V základní sestavě udělal trenér Veselý čtyři změny. Do obrany se vrátil Vondra, na levou stranu Kovařík a do útočného trojúhelníku Matoušek s Puškáčem. V úvodu překvapil všechny přítomné Petržela, který od vlastní střídačky zkoušel lob přes Jedličku, což e mu povedlo, ale přehodil i branku. O něco nebezpečněji pálil po dvaceti minutách Havlík, když mu přistrčil míč Vecheta. Skákavou ránu ale zvládl Jedlička zlikvidovat. Za deset minut každý z týmů zahrával přímý jen pár metrů za pokutovým územím. Hostující Mihálik zkoušel střílet po zemi skrz zeď, ale Jedličku neohrozil. Na druhé straně pálil Kovařík, ale ránou, tentokrát přes zeď, prostor mezi třemi tyčemi netrefil. 

Ve druhé půli už se na hřišti neobjevil Jedlička, který odstoupil po souboji z prvního poločasu. Pro druhé dějství hájil branku Valeš. Před vlastními fanoušky se po osmi minutách prohnal Kalabiška a hledal pod sebou spoluhráče. Do zakončení se dostal Vecheta, ale nedůrazná střele proskákala kolem levé tyče do zámezí. Nebezpečí čelil Valeš záhy při centru od rohového praporku, po odvážném vyběhnutí zvládl prudký centr vyrazit. Největší šance zápasu přišla v 68. minutě. Kalabiškův centr se snesl na hlavu Vechety, jenž se protlačil k zakončení, ale Bohemians zachránilo břevno. Nadějná pozice ke střele se vzápětí otevřela také Petrželovi. Ligový rekordman se jí rozhodl využít, střelou však našel pouze Valešovu připravenou náruč. Moment pro diváky si deset minut před koncem přichystal Köstl. Důrazný obránce se proháčkoval mezi protihráči do obří šance, ránu na zadní tyč dokázal fantasticky Nguyen vyrazit. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 - 1.FC SLOVÁCKO 0:0 (0:0)
Ďolíček • neděle 14.05.2023 • 18:00 • 2. kolo Skupiny o titul

Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Hurych
ŽK: Jindřišek, Köstl - Daníček, Trávník
Diváci: 5812

Bohemians Praha 1905:
Jedlička (46. Valeš) - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Jánoš (67. Beran), Kovařík - Matoušek (67. Hála), Prekop - Puškáč (57. Drchal)
Trenér: Jaroslav Veselý

1.FC Slovácko:
Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Sinyavskiy, Havlík, Trávník, Kalabiška (90+1. Holzer) - Mihálik (81. Juroška), Petržela (90+1. Brandner) - Vecheta
Trenér: Martin Svědík