Kovařík: Pozitivem je čisté konto

Bezbrankovou remízu se Slováckem zhodnotil Jan Kovařík.

Kovařík: Pozitivem je čisté konto

Remízový duel se Slováckem okomentoval Jan Kovařík, který mluvil o průběhu zápasu, minimu šancí a poločasové změně v brance Bohemians 

Jak budeme hodnotit tuhle remízu?
Myslím, že je z celkového pohledu zasloužená. Zápas nenabídl moc šancí ani na jedné straně. Bylo zřetelné, že jsme proti sobě hráli v rámci jedné sezony již poněkolikáté. My věděli, co očekávat od Slovácka a zase naopak. Šlo spíš o takovou šachovou partii, kde se hodně nakopávaly míče dopředu do soubojů. Bohužel nám z nich nevypadly žádné příležitosti. 

Shodneme se na tom, že Slovácko bylo v prvním poločase o něco lepší?
Drželi se sice více na naší polovině, ale neměli žádnou šanci. Ve vlastním pokutovém území jsme pracovali dobře. Směrem do ofenzivy to od nás ideální nebylo a do dalších zápasů máme co zlepšovat. Ten bod může být ve finále cenný, ale to uvidíme až za dva týdny. Už ten zápas, který jsme hráli doma před měsícem a vyhráli ho jedním gólem Dana Köstla, se nesl v docela podobném duchu.

S čím jsme šli do druhého poločasu?
Cílem nebylo vrhnout se do bezhlavého útočení, ovšem směrem dopředu jsme chtěli být aktivnější. Pořád s danou mírou rizika, abychom měli zabezpečené zadní řady. Nenašli jsme na soupeře recept, jak se mu dostat na kobylku. Bylo tam pár závarů po autových vhazováních. Opravdu velkou šanci si moc ani nevybavuji. 

Největší šance soupeře přišla po hlavičce Vechety do břevna. Spadl nám kámen ze srdce?
Z centrů nám Slovácko hrozilo. Sypali nám je před branku často z každé pozice a věděli jsme, že míče potřebujeme dostávat z vlastní šestnáctky pryč. Z tohoto centru byla šance, míč nám propadl, ale naštěstí to skončilo pouze zakončením do břevna.

Bohemians - Slovácko 0:0 (0:0)
Bohemians - Slovácko 0:0 (0:0)
O poločase jsme museli udělat změnu v brance. Jaké to bylo, jít do do druhé půle s takovou nezvyklou změnou?
Spíš pro Valiho (Roman Valeš - pozn. red.) to bylo trochu nepříjemné. Každý den ale na tréninku ale prokazuje, že je plnohodnotným ligovým gólmanem. Už na předzápasové rozcvičce nám chytal střely neskutečným způsobem, až jsem mu chtěl říct, ať nám taky něco pustí, abychom se trochu chytli. Prokázal, že je kvalitním brankářem. Do jedné hlavičky se hosté sice dostali z ofsajdové pozice, ovšem zareagoval na ni velmi dobře a balon vyrazil. 

Je naopak povzbuzením čisté konto?
Stoprocentně ano. Nedostali jsme gól, což je pozitivní vždycky. V podstatě se nám to povedlo po třech zápasech. S nulou vzadu jsme nedohráli zápasy ve Zlíně, s Jabloncem a na Slavii. Bylo to jedenáct gólů ve třech zápasech. Je to alespoň nějaká pozitivní věc z toho zápasu.