B tým na hřišti Vltavínu nebodoval

Klokani v Holešovicích své šance nevyužili a odjeli s prázdnou.

B tým na hřišti Vltavínu nebodoval

Rezerva Klokanů se v dalším kole vydala na hřiště Vltavínu, který předchozích pět soutěžních zápasů zvládl vyhrát. Nucenou změnu musel udělat trenér Slezák po předzápasové rozcvičce, na které se zranil Nekvasil. V základní sestavě ho nahradil Těšínský. Aktivnější byla od úvodu zápasu v černých dresech hrající Bohemka. Po deseti minutách přišla s prvním náznakem šance. Po pravé stráně pláchl svým pronásledovatelům Zeman a před brankou hledal nabíhajícího Müllera, jenže těsně před ním dokázal přihrávku zachytit Kovernikov, jenž nebezpečí zažehnal odkopem.

Vzápětí tu byla další možnost hostů z Vršovic. Podél postranní čáry Dostál vyslal povedeným pasem dopředu Zemana. Křídelník Bohemky cpal míč znovu pod sebe, Müller byl o fous rychlejší, a tak balon doběhl na zadní tyči Těšínský. Levonohý zadák znovu dával míč před branku, ovšem byl to znovu Kovernikov, kdo zasáhl včasným obranným zákrokem. 

Domácí se do šance dostali až po třiceti minutách. Krátká souhra vyústila v zakončení Kuchaře z hranice šestnáctky, které výborným zákrokem zneškodnil brankář Kouba. Následná dorážka spoluhráče už byla bezpředmětná, neboť se nacházel v ofsajdovém postavení. Poslední slovo v prvním dějství měli Klokani. Znovu vzešlo z jejich pravé strany, kde Zeman obloučkem poslal do úprku Damaška. Bohužel mladý obránce s přihrávkou čekal déle, než bylo potřeba, a tak se pak Müller v tísni obránce k zakončení nedostal. 

Po přestávce hrozili zase Bohemians. Středem hřiště postupoval s míčem Zeman, navedl si míč na levou nohu a zpoza šestnáctky střílel tvrdě k levé tyči, hbitý brankář Štorc skvělým zákrokem střelu vyrazil. Možná největší šanci měli Klokani v pětapadesáté minutě. Bartek napadal Lukavského při rozehrávce, míč mu sebral a pelášil sám na branku. Brankáře Vltavínu chtěl přechytračit střelou k pravé tyči, jenže k jeho smůle mu zakončení vyrazil nohou na roh. Tomu se nejdřív domácí ubránili, ale akce pokračovala. Bartek z rohu šestnáctky odcentroval na zadní tyč, kde skákal Damašek, bohužel hlavou neuspěl.

Za pár minut Vltavín počínání Klokanů trestal. Dlouhé autové vhazování způsobila před Koubou malý závar, ze kterého míč vypadl před Matějku, jehož rychlá střela k levé tyči znamenala vedení pro svěřence trenéra Michala Zacha. 

Vršovičtí přispěchali s rychlou odpovědí téměř okamžitě. Po rozehrávce ve středovém kruhu se vydali dopředu, Bartek postupoval s balonem středem hřiště, předpisovou českou uličkou vybídl do šance Těšínského. Krajní bek si míč zpracoval na slabší pravou nohu, v poslední možné chvíli mu v pokutovém území vypíchl míč na roh vracející se obránce. 

Rázem domácí přišli ke druhé brance jako slepý k houslím. Jaroš rozjel protiútok přihrávkou na pravou stranu Veselému. Novic na hřišti s ním kráčel k pokutovému území, kde ho pod sebe předložil Trávníčkovi, jehož křížná střela k levé tyči skončila v síti. 

Klokani vrhli všechny síly do útoku. Wexler poslal před branku centr na malé vápno, ale před Müllerem odklidil míč na roh obránce. Další šanci způsobil Zemanův centr na Bartka. Zkušený univerzál hlavičkoval na zadní tyči osamocený, ale pro míč se musel vracet a u pravé tyče zpacifikoval zakončení brankář Vltavínu. O chvilku později pronikl do šestnáctky s míčem Zeman, zkoušel pálit křížem k pravé tyči, jenže strážce domácí svatyně dokázal přízemní střelecký pokus vyrazit. 

Totální déja vu Klokanů bylo dokonáno dvanáct minut před koncem. Domácí se na malém prostoru dostali přes své strážce až na malé vápno, kam si seběhl Veselý, přes Koubu procpal míč do sítě a definitivně rozhodl o vítězství Vltavínu.