Sobotní odpoledne nabídne derby na Letné

Bohemka se o víkendu vydá na Spartu, kde bude čelit vedoucímu týmu tabulky.

Sobotní odpoledne nabídne derby na Letné

Finále FORTUNA:LIGY jde do svého závěru. O víkendu se na sedmi fotbalových stadionech rozjede další prvoligové kolo. Klokani ani napotřetí neopustí pražské území, a tak se můžou těšit již na druhé derby. Teď vyrazí na opačnou stranu Prahy, konkrétně na Letnou, kde je doma pražská Sparta. K poslednímu vzájemnému klání došlo v únoru na stadionu Klokanů, odkud si Letenští odvezli tři body za tenisové vítězství (6:2). Tehdy mezi čtvrtými Bohemians a třetí Spartou byl osmibodový rozdíl.

Letošní ročník se pro Spartu vyvíjí postupně lépe a lépe. Na podzim se tým Briana Priskeho držel za vedoucí dvojkou Slavií a Plzní, jejichž přetahovanou o pozici lídra jsme mohli sledovat pravidelně v posledních letech. Formu ze závěru podzimu si dokázali Letenští přenést také do jarní části. Po úvodním jarním duelu v Olomouci (1:1) nastřádala Sparta devět vítězných zápasů po sobě. Právě díky této sérii vystřídala Slavii v čele prvoligové tabulky. Tuto pozici si Letenští přenesli také do nadstavbové části. Díky vítěznému derby z minulého víkendu vede ligu o pět bodů. 

Sparta - Bohemians 1:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 1:1 (0:1)
O utkání na Letné promluvil Ivan Hašek: Budu se opakovat s tím, že nás čeká těžký zápas. Ovšem v této nadstavbové skupině ani na žádný jiný prostě nenarazíte. Konfrontujete se s absolutní špičkou naší ligy. Navíc Sparta po letech v určitém útlumu jde do zápasu v rozdílné atmosféře. Porazili Slavii, vedou o pět bodů a proti nám se budou chtít titulu zase přiblížit. Je to pro ně jasný cíl, který si v této fázi už nebudou chtít nechat vzít. Nicméně nám se na Letné naposledy podařilo bodovat a stejný cíl máme i tentokrát. Chceme si to s nimi rozdat."

Asistent hlavního kouče přiblížil plán Klokanů pro derby: Chceme se o body poprat, ale je potřeba využít v největší možné míře naše zbraně. Musíme být chytří, bdělí a nepustit se do nějakého hurá fotbalu. Víme, v čem spočívá síla Sparty. Ukázali jsme si její zápasy na videu. Bude důležité plnit pokyny, které si řekneme a být aktivní. Pokud se nám povede opakovaně zaměstnávat defenzivu Sparty, zvyšuje se tím pravděpodobnost, že se nám podaří skórovat."

Sparta - Bohemians 1:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 1:1 (0:1)
Řada přišla také na poslední vzájemný duel: „Všichni si moc dobře pamatujeme na zápas, který jsme proti Spartě sehráli doma. Utkání jsme prohráli, navíc inkasovali hodně gólů. Určitě jsme se z toho poučili a teď půjdeme proti Letenským s jiným nastavením, než tomu bylo v únoru. Navíc tehdy byla v jiné situaci také Sparta."

Vstupenky do kotle Klokanů budou v online předprodeji až do začátku utkání. Fyzický prodej na stadionu probíhat už nebude, proto doporučujeme fanouškům, aby s nákupem neotáleli a lístek si pořídili z pohodlí domova. Online předprodej skončí přesně s úderem sobotní 15. hodiny, tedy se zahajovacím výkopem. Pokud dorazíte na stadion po třetí hodině, už lístek nepořídíte. Jedna vstupenka stojí 550 Kč a nákup provedete kliknutím ZDE. 

Přijďte podpořit Bohemku v boji o body, ať je nás na Letné co nejvíc!