Nádherný gól Jánoše na body nestačil

Na hřišti lídra tabulky Bohemka na body nedosáhla.

Nádherný gól Jánoše na body nestačil

Pro utkání na Spartě nebyl k dispozici Drchal, který v Ďolíčku hostuje právě z Letné a kvůli dohodě klubů nemohl nastoupit. Zdravotní stav neumožnil nastoupit Jedličkovi, jehož mezi třemi tyčemi nahradil Valeš. Hned v úvodu se ho pokoušel ohrozit Krejčí. Domácí kapitán se dostal k hlavičce po rohovém kopu, naštěstí zakončil nad branku a míč rozvlnil síť pouze shora. Na druhé straně pronikl s míčem Matoušek, přízemní centr byl nakonec sražen na roh. Druhý střelecký pokus si Krejčí připsal v patnácté minutě. V šestnáctce byl zády k brance a pokoušel se zakončit efektními nůžkami. Střežen byl však pozorně, a tak střela nebyla pro Valeše nebezpečná, protože skončila vysoko nad brankou.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Až třetí střela Krejčího snesla parametry skutečného ohrožení. Minčevův centr sice zvládl Kovařík odvrátit, ovšem míče se na šestnáctce zmocnil právě Krejčí. Sparťanský záložník pálil ihned z prvního doteku, přízemní rána proletěla kolem levé tyče do zámezí. Následně zahrozili i Zelenobílí. Valešův nákop vyhrál uprostřed hřiště Prekop pro Hálu. Černovlasý záložník si na hranici pokutového území připravil balon na pravou nohu a pálil pod břevno. Dobrý zákrok ukázal gólman Kovář, když nebezpečnou dělovku vyrazil na roh. O osm minut později přišla příležitost Sparty. V pokutovém území měl Karabec míč u nohy a Vondru na zádech. Šikovně se zvládl otočit, aby mohl rovnou pálit. Této šance se nezřekl a střílel na přední tyč. Pozorný brankář Klokanů si nadvakrát s nepříjemnou dělovku poradil.

Zkraje druhého poločasu domácí přitlačili Klokany, avšak vyjmou jednoho závaru se diváci žádné výraznější útočné akce nedočkali. Pak na útočné polovině Bohemky vybojoval přímý kop Prekop, a to jen kousek od hranice pokutového území. Exekutor Kovařík zkoušel kroucenou střelou pálit přímo na zadní tyč. Jeho pěkný pokus padal hezky pod břevno, jenže v poslední chvíli Kovář famózním zákrokem vytáhl konečky prstů dělovku na roh. 

Pak už padl první gól zápasu. Chybnou rozehrávku Panáka vystihl uprostřed hřiště Jindřišek, přihrál Hálovi, který si to namířil k brance. Přihrávkou do šestnáctky předal balon Puškáčovi. Střídající útočník dopředu věděl o Jánošovi za hranicí pokutového území. Efektní patičkou mu nabil přímo proti noze. Tuhle možnost Jánoš neodmítl, vší silou se do míče opřel a nádhernou ránou téměř do pravé šibenice poslal Klokany do vedení. 

Pozoruhodný moment přinesla pětašedesátá minuta. Před Valešem došlo ke dvěma soubojům, ale k ohrožení branky nedošlo a balon sebral brankář Klokanů. Po "vyklizení" pokutového území si Valeš dal míč na zem a chystal se na odkop. V té době kolem něj procházel Kuchta, jehož brankář Bohemky fauloval. Reakce hlavního sudího byla okamžitá, následoval pokutový kop. Míč si vzal osvědčený exekutor Krejčí a střelou k levé tyči srovnal stav zápasu. 

V závěrečných dvaceti minutách se na zaplněné Letné odehrával nervózní fotbal, kdy byli pod psychickým tlakem především svěřenci trenéra Priskeho. Podruhé se do vedení mohli dostat Zelenobílí. Kousek od rohového praporku Dostál obral o balon Mabila. Nadýchaným centrem na zadní tyč hledal svého obranného kolegu Köstla, jemuž chyběl jen malý kousek, aby na centr dosáhl. 

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Přesto pět minut před koncem se vedoucí branky dočkala Sparta. Obránce Hojer poslal pas na hranici šestnáctky. Krejčí vyhrál hlavičkový souboj s Vondrou pro Kuchtu. K němu se na malé vápno vracel Křapka, avšak domácí hroťák se stačil zorientovat, míč jen lehce dloubnul přes Valeše a běžel se radovat. 

Klokani ještě vrhli síly do vyrovnání. V pokutovém území si zpracoval míč střídající Mužík a pálil razantně, bohužel vysoko nad branku. Ke střele se dostal i Vondra, obrana Sparty ji ale dokázala srazit na roh. Domácí mohli ještě přidat pojistku. Po levé straně unikal s balonem Mabil a snažil se najít volného Kuchtu. Jeho myšlenku přečetl Hůlka, který se postavil přihrávce do cesty a zažehnal hrozící nebezpečí. Derby na Letné ovšem záhy skončilo, a tak Bohemka se svým rivalem prohrála.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: Mám z toho rozporuplné emoce. Jsem hrdý na to, co jsme tu předvedli. Chtěli jsme se rehabilitovat po posledních zápasech hlavně před sebou a vrátit se k tomu, čím jsme byli úspěšní. Další věcí bylo, abychom si sami před sebou dokázali, že jsme v této skupině právem. Výsledek se nepovedl. Druhá branka padla po situaci, na kterou jsme se chystali. Selhali jsme v této chvíli v defenzivě. Tohle musíme dohrávat. Jinak jsme Spartu do ničeho nepustili. Prohra nás mrzí. Možná platíme trochu nováčkovskou daň. V téhle skupině zkrátka takové chyby tyhle týmy trestají."