B tým doma s přehledem zvítězil

Klokani nastříleli čtyři branky a udrželi čisté konto.

B tým doma s přehledem zvítězil

Ve slunečném nedělním dopoledni se B tým Klokanů utkal s Povltavskou fotbalovou akademií. Utkání bylo speciální z pohledu trenérů obou týmů, došlo totiž na souboj Dalibora Slezáka a Zbyňka Busty. Právě hostující tým měl první velkou šanci zápasu. Starý ze strany přihrál pod sebe Martinu Novákovi, který pálil z velmi dobré pozice vysoko nad branku. Poté už otěže převzali Zelenobílí. Ve stoperské trojici nastoupil Adam Kadlec, který nádherným křížným pasem přenesl hru na Bartka. Zkušený univerzál přihrál z prvního doteku Müllerovi, ale ten v obrovské šanci pálil nad branku. Záhy si v pokutovém území rovnal míč na střelu Zeman, bohužel branku přestřelil.

Další povedenou akci předvedli Zelenobílí téměř okamžitě. Adam Kadlec výborně předskočil protihráče a rozjel útočnou akci. Přes Lehovce putoval balon k Farkašovi, jenž předal Novákovi. Šikovný záložník efektní patičkou rychle přesunul míč do moci Zemana. Ten už byl v krásné střelecké pozici, avšak obstřel k pravé tyči bravurním zákrokem vyrazil brankář Řehák. 

Po dvaceti minutách se Zelenobílí dočkali. Novák měl míč na útočné polovině a výstavní průnikovou přihrávkou do uličky vyslal vstříc brance Bartka. Krajní obránce ihned servíroval míč "do mrtva" Zemanovi, který svůj úkol splnil a ve skluzu ho dopravil do prázdné branky. První dějství pak uzavřela další útočná akce. Müller si pokryl balon a nabil Bartkovi, který však míč netrefil dle svých představ, jeho střela letěla vedle. 

Do druhé půle už nevyběhli brankář Soukup s obráncem Adamem Kadlecem, prostor mezi třemi tyčemi zaujal Kouba a na hřiště se dostal Damašek. Právě on měl po několika minutách šanci, jenže střelu z úhlu skvěle vyrazil hostující brankář. O chvilku později uprostřed hřiště Novák nahrál Wexlerovi. Střídající záložník si to namířil až do pokutového území, kde si míč zasekl před Zákostelským a přesnou trefou k levé tyči přidal druhou branku.

Hosty mohl vrátit do zápasu Drobílek, který se hnal do protiútoku, střelu si ale Kouba pohlídal. Vzápětí Zeman táhl míč středem hřiště a roztáhl hru doprava na Wexlera. Ten mu míč vrátil na malé vápno, ovšem Zeman jemnou tečí branku o pár čísel minul. Bohemka pak udeřila potřetí. Na hranici pokutového území byl faulován Matěj Kadlec. Exekuce přímého kopu se ujal Zeman, který střelou k pravé tyči zvýšil na rozdíl třídy.

Další příležitost se zrodila díky úniku Bartka po levé straně. Následně hráč s pětapadesátkou na zádech odcentroval přesně na Nováka. Levonohý záložník zakončoval v nelehké pozice k levé tyči, střela však byla nebezpečná. Brankář Řehák ji skvělým zákrokem zneškodnil. Právě Novák záhy střílel znovu, hostující gólman i tentokrát dokázal ránu vyrazit, jako u první byl u míče Farkaš, jehož dorážka rozvlnila síť počtvrté. Kapitán Klokanů se nacházel v ofsajdovém postavení, a tak se pokračovalo za tříbrankového náskoku Bohemians. Tentýž hráč Klokanů se pak převtělil do rolé nahrávajícího hráče, když vysunul do úniku Marhoula. Navrátilec po zranění zkoušel zakončit podél Řeháka k pravé tyči, k jeho neštěstí stihl strážce branky hostujícího týmu nohou střelu vyrazit.

Poslední slovo měli ještě domácí hráči. Novák se vydal do náběhu po pravé straně, na jeho centr však o kousek nedosáhl Marhoul. Akce ještě pokračovala, míč sebral Wexler a nabil Pancovi. Čerstvý záložník mířil uvnitř šestnáctky pod břevno, ke své smůle orazítkoval právě brankovou konstrukci. K odraženému balonu se protlačil Marhoul, od kterého putoval míč proti noze Damaškovi. Ránu krajního beka reflexivně vyrazil gólman Řehák, i tentokrát se k míči dostal Marhoul, napotřetí už byl úspěšný a dal čtvrtým gólem Klokanů výsledku konečnou podobu.