Bohemka veze z Plzně vítězství

V prvním poločase skórovali Hála s Hůlkou, díky jejichž gólům mají Klokani tři body.

Bohemka veze z Plzně vítězství

Na západě Čech absentovali brankáři Jedlička s Valešem, a tak mezi třemi tyčemi nastoupil Soukup. Už po úvodní minutě se chybou uvedl Staněk, když špatně vykopl. Balonu si na šestnáctce našel Hála a střelou do odkryté branky vstřelil vedoucí gól Bohemians. Na opačné straně přihrál Kopic pod sebe Durosinmimu. Střelu k pravé tyči dobrým zákrokem vykopl levou nohou Soukup. Šance Plzně poté přišla po centru, na který si vyskočil Kaša, naštěstí hlavičkoval nad branku. Před brankou Bohemky bylo rušno. Za šestnáctkou si míč navedl Durosinmi, ale svižnou střelu Soukup vyrazil. I nadále hrozila Viktoria. Centr do pokutového území vrátil hlavou mosquera pod sebe Chorému, jenže vysoký útočník z malého vápna přestřelil branku. Plzeňskou bohorovnost trestali Klokani. Pár minut před pauzou za centrem mířil Hůlka, který hlavou vstřelil druhý gól Pražanů.  

Druhý poločas začal šancí Plzně. V pokutovém území pálili Kopic, Durosinmi i Kalvach, pevná defenziva Bohemky se Soukupem v zádech dokázala všechny střelecké pokusy zablokovat. Vzápětí se do vzduchu pověsil Chorý, ale naštěstí ve velmi dobré pozici hlavičkoval nad branku. Pak Durosinmi sklepl balon proti noze Buchovi, proti kterému rychle vyběhl Soukup a ránu zblízka zlikvidoval. Po standardní situaci zahrozila opět Plzeň. centr prodloužil Chorý na Vydru, avšak střídající univerzál pálil levačkou vysoko nad branku. Obrovskou šanci na drama měla Viktoria deset minut před koncem. Do šestnáctky vtrhl Havel, jenž servíroval míč odskočenému Chorému. Vytáhlý útočník střílel z prvního doteku, avšak znovu u něj byl rychle Soukup, který proti němu uspěl.

FC VIKTORIA PLZEŇ - BOHEMIANS PRAHA 1905 0:2 (0:2)
Doosan Aréna • úterý 23.05.2023 • 19:00 • 4. kolo Skupiny o titul

Branky: 2. Hála, 39. Hůlka (Jindřišek)
Rozhodčí: Všetečka - Paták, Žurovec
ŽK: Vondra, Prekop (oba Bohemians)
Diváci: 7561

FC Viktoria Plzeň:
Staněk - Havel, Hejda, Kaša (46. Řezník), Jemelka - Kopic (64. Vydra), Bucha (89. Květ), Kalvach, Mosquera (46. Vlkanova) - Chorý, Durosinmi
Trenér: Michal Bílek

Bohemians Praha 1905:
Soukup - Hůlka, Křapka, Vondra (74. Dostál) - Köstl, Jindřišek, Jánoš (57. Beran), Kovařík - Hála (85. Necid), Drchal (85. Mužík) - Puškáč (57. Prekop)
Trenér: Jaroslav Veselý