Pohádka o cestě do Evropy - část čtvrtá

Na startu nového týdne máme pro fanoušky hned tři kapitoly. 

Pohádka o cestě do Evropy - část čtvrtá

Ve čtvrtém díle příběhu budou odkryty hned tři kapitoly. Začínáme zimní přípravou, která byla odlišná díky svému brzkému začátku. Dále se podíváme i na vstup do druhé poloviny sezony v podání Klokanů a opomenout nelze ani čtvrtfinálový duel v MOL Cupu na hřišti Slovácka.

KAPITOLA 7: ZIMNÍ PŘÍPRAVA S PROSINCOVÝM ZAČÁTKEM
Netradiční termín MS ve fotbale změnil harmonogram sezony, a tak se Bohemka ke startu zimní přípravy sešla hned dva dny po Štědrém dnu. V té době už chyběly v kabině podzimní opory. Na západ Čech odešel Roman Květ, do Slavie poté Petr Hronek. Prázdná místa v kabině nezůstala, protože kouč Jaroslav Veselý vítal na prvním tréninku i nové tváře. Dosavadní brankářské trio rozšířil Martin Jedlička, spolu s ním přišel na hostování ještě záložník Aleš Čermák. Už v prosinci bylo dotaženo hostování Jana Matouška ze Slavie. Po půl roce se vrátil do známého prostředí obránce Jan Vondra. V tuzemsku se fanouškům představili Klokani v konfrontaci s B týmem pražské Dukly, jemuž nadělili pět branek. Pak následoval už odlet na soustředění. V Turecku došlo celkem ke čtyřem přípravným zápasů. Bez branek Klokani remizovali se Sabailem, pak 2:2 se Sepsi Sfântu Georghe, 1:1 s polskou Zagłebií Lubin a na závěr porazili Radnički Niš 2:1. Po návratu už následoval start jarní části. Ta slibovala, vzhledem k vyrovnané tabulce, minimálně napínavý začátek.

Hradec Králové - Bohemians 0:2 (0:2)
Hradec Králové - Bohemians 0:2 (0:2)
KAPITOLA 8: EUFORICKÝ START ZKROTILY DVĚ PORÁŽKY 
Druhou polovinu sezony zahájili Bohemians domácím soubojem s Teplicemi. Těžký souboj na úvod zvládli, stejně jako o týden později duel s Hradcem Králové na stadionu Mladé Boleslavi. Nový brankář Martin Jedlička si na úvod svého angažmá v Ďolíčku připsal hned dvě čistá konta. Až v domácím derby se Spartou inkasoval. Bohužel nezůstalo u jediné branky, Čermák sice po pauze premiérovou trefou za Klokany srovnal na 1:1, jenže pak skórovali hlavně Letenští a byla z toho jejich výhra 6:2. O týden později vyrazila Zelenobílá výprava do Českých Budějovic, kde nakonec jediný gól inkasovala v úplném závěru. V tomto zápase hned v úvodu musel kouč Klokanů neplánovaně brzy střídat. Místo zraněného Petráka se na hřišti ukázal mladý Kadlec. Třetí jarní domácí klání poté přineslo remízu. Remízu určil v dresu Zbrojovky Brno útočník Jakub Řezníček trefou do sítě svého bratra Martina Jedličky.

KAPITOLA 9: ÚSPĚŠNÉ ČTVRTFINÁLE MOL CUPU
První březnový den se představila Bohemka v Uherském Hradišti. Stejně jako v minulém ročníku, tak i letos dokráčeli Zelenobílí před brány semifinále. Těžký duel zvládli s grácií, do vedení šli po pěkné akci a navýšili ho brankou z rohového kopu. Po čtyřech letech tak znovu prošli mezi nejlepší čtyři týmy MOL Cupu. Los jim přisoudil vůbec nejtěžšího možného soka, pražskou Slavii. Jako bonus ještě v Edenu.