Klokany posílí obránce Matěj Hybš

Do Ďolíčku přichází na přestup z Viktorie Plzeň.

Klokany posílí obránce Matěj Hybš

První letní posilou Bohemians před startem letní přípravy na nadcházející ročník FORTUNA:LIGY se stává obránce Matěj Hybš. Do vršovického týmu účastníka Evropské konferenčí ligy UEFA přestupuje z plzeňské Viktorie jako volný hráč.

Levonohý obránce oslavil v lednu letošního roku 30. narozeniny. Celý poslední ročník strávil na hostování v Teplicích, kde odehrál svou nejvytíženější sezonu kariéry. Startoval ve 30 zápasech s průměrem 87 minut na utkání. Čtyřikrát také rozvlnil síť za soupeřovým gólmanem. V české nejvyšší soutěži odehrál dosud v 11 sezonách 189 utkání a skóroval přesně desetkrát. Oblékal dres Sparty, Jihlavy, Jablonce, Liberce, Plzně a Teplic. Jeho jméno hned dvakrát zdobí seznam mistrů. Trofej zvedl nad hlavu v roce 2014 se Spartou a díky osmi zápasům v předloňském ročníku má podíl také na titulu Plzně. Další starty a góly bude sbírat v zelenobílém dresu Bohemians.

"Bohemka byla rychlá a úderná. Nechtěl jsem vyčkávat. Dal jsem si jako prioritu, že chci být s novým týmem od začátku přípravy. Čekal jsem jen na rozumnou nabídku, která přišla," prozrazuje okolnosti svého příchodu pro klubový web Matěj Hybš.

K příchodu nového hráče se vyjádřil také trenér Jaroslav Veselý: "O Matěje jsem měl zájem už dříve. Jsem rád, že vedení se povedlo jeho příchod dotáhnout. Jako volný hráč měl více nabídek, ale rozhodl se pro nás. Věřím, že bude výraznou posilou. Je to hráč, který splňuje to, co hledáme. Může hrát stopera, krajního obránce i halfbeka. Určitě zvýší konkurenci a pomůže nám do obrany."

Jméno Hybš se na soupisku Bohemians vrací po více než čtyřiceti letech. V sezoně 1979/1980 odehrál v našem dresu 9 ligových utkání Václav Hybš. Jeho syn Matěj dnes podepsal u Botiče smlouvu na dva a půl roku do prosince 2025.

Vítej u nás a ať se Ti daří!

#BOHEMKADOTOHO