Hráči na hostování v sezoně 2022/2023

Jak se kmenovým Klokanům dařilo v uplynulé sezoně?

Hráči na hostování v sezoně 2022/2023

V uplynulém ročníku se pozornost Klokanů upínala také na druhou nejvyšší soutěž. V ní totiž působili kmenoví hráči Bohemians. O jejich výkonech byli fanoušci průběžně informováni. Nyní je čas si jejich angažmá v kompletním shrnutí připomenout.

Radek Lehovec (FC Sellier & Bellot Vlašim) - obránce Klokanů strávil podzimní část na hostování ve Vlašimi. Ve druhé lize se ukázal v 6 zápasech, když odehrál 155 minut. Příležitost dostal ještě v MOL Cupu, kde byl u postupu přes Libiš, Baník Most, ale hrál i proti Českým Budějovicím, které Vlašim vyřadily. Zkušenosti sbíral ještě v B týmu Vlašimi, kde nastoupil ke třem utkáním.  

Daniel Mareček (FK Mladá Boleslav) - střední záložník hostoval na podzim v prvoligové Mladé Boleslavi. Už ve druhém kole s Jabloncem se zapsal mezi střelce. Během celé podzimní části patřil k nejvytíženějším hráčům týmu trenéra Pavla Hoftycha. Nejlepší zápas během svého hostování zažil ale právě proti Bohemians, když před pauzou srovnal stav a v závěru vstřelil vítěznou branku Středočechů. Do střelecké listiny se zapsal také proti Teplicím, když vstřelil rovněž dva góly. V zimě pak do Mladé Boleslavi přestoupil. V uplynulé sezoně se dostal do akce ve 30 zápasech, odehrál 2217 minut, dal pět branek a nasbíral šest žlutých karet.  

Pavel Osmančík (FK Viagem Příbram + FK Varnsdorf) - pravonohý rychlík se po letní přípravě v Ďolíčku přesunul do Příbrami. Upozornil na sebe už v generálce proti Bohemians, a to gólem na 1:2. Během podzimu poté zasáhl celkem do patnácti zápasů a během nich se čtyřikrát zapsal mezi střelce. Bod zařídil proti Karviné i Vlašimi (1:1) a výhru na hřišti svého pozdějšího působiště - Varnsdorfu (2:1). Mezi střelce se zapsal ještě v zápase s Jihlavou (3:0). Po podzimní části měl Osmančík na kontě čtyři druholigové branky, jimiž pomohl Příbrami k přezimování na prvním místě druhé nejvyšší soutěže. Za Středočechy nastoupil do 15 zápasů, odehrál v nich 924 minut, vstřelil čtyři góly a obdržel jednu žlutou kartu.

Bohemians - Příbram 2:2 (2:0)
Bohemians - Příbram 2:2 (2:0)
Jaro oproti původním předpokladům nestrávil u Litavky, ale v týmu zmiňovaného Varnsdorfu. V úvodu jara se probojoval do základní jedenáctky. První trefu v novém dresu si zapsal v dubnu proti Dukle, které v přestřelce nakonec Varnsdorf podlehl (3:4). Zanedlouho na první gól dokázal navázat, když vítěznou trefou skolil rezervu Slavie (1:0). Fotbaloví fajnšmekři si pochutnali u Šluknovského výběžku také při souboji s Jihlavou, která si odvezla sedm inkasovaných gólů (7:2). Právě o dva se postaral Osmančík, jenž skóroval proti Vysočině také na podzim za Příbram. V dalším domácím klání Varnsdorf přivítal Táborsko, kterému nasázel při další kanonádě pět branek (5:3). V dramatickém vývoji srovnal na 3:3 právě Osmančík, poté už domácí vstřelili vítězný gól. Gólově při chuti zůstal Osmančík také v závěru soutěže. Ačkoliv svěřenci kouče Miroslava Holeňáka venku dvakrát prohráli, právě odchovanec Klokanů skóroval v Chrudimi (2:3), ale i v posledním zápase na hřišti Opavy (1:2). Za Varnsdorf vstřelil sedm gólů, nastoupil ke 13 zápasů a připsal si 858 odehraných minut.

Sezonu 2022/2023 tak Osmančík zakončil s vizitkou jedenácti nastřílených branek, naskočil do 28 zápasů s celkovou porcí 1782 minut. 

Lukáš Musil (FK Viagem Příbram) - mladý záložník se postupem času během podzimu vypracoval mezi jedenáctku vyvolených trenérů Nikla a Zápotočného. Za důvěru se odvděčil asistencemi, když připravil šanci Osmančíkovi proti Jihlavě, ale také povedeným centrem oslovil Wágnera, který proti Spartě B zvyšoval vedení. Během 12 zápasů odehrál 598 minut. Na jaře už se přesunul do Vlašimi, kam však přestoupil. V jejím dresu nastoupil do 9 zápasů na 536 minut, jednou se zapsal mezi střelce, ale i mezi potrestané žlutou kartou. V rámci celé sezony v 21 utkáních nasbíral 1134 odehraných minut, tři žluté karty a jednu gólovou trefu. 

Denis Vala (FC Sellier & Bellot Vlašim) - pravonohý bek sbíral na jaře zkušenosti v týmu Martina Hyského. Vědět o sobě dal hned na začátku svého angažmá. První tři zápasy dohrával se žlutou kartou, ale brzký distanc se nekonal. Svými výkony výrazně Vala přispěl k povedenému jaru Vlašimi, která si rychle zajistila pobyt v klidných patrech tabulky. Na kanonádě v Prostějově (4:0) se podílel dvěma asistencemi, jediný gól vstřelil do sítě pražské Dukly. Čtvrté žluté kartě nakonec neunikl, a proto chyběl proti Vyškovu v zápase 27. kola. Po něm se ihned do základní sestavy vrátil a svou sbírku rozšířil ještě o asistenci v utkání s Chrudimí. Na jaře nastoupil Vala do 13 zápasů a odehrál 1048 minut. 

Lubin - Bohemians 1:1 (1:1)
Lubin - Bohemians 1:1 (1:1)
Stefan Vilotić (FC Sellier & Bellot Vlašim)- srbský zadák po stráveném půl roce v Ďolíčku zamířil na jarní část do Vlašimi. V jedenácti zápasech nasbíral tři žluté karty. V tom posledním se zapsal mezi střelce, když překonal chrudimského brankáře Macha. Na utkání však vzpomíná i z toho negativního úhlu pohledu, protože byl v závěru vyloučen. V první polovině jara patřil do základní jedenáctky Vlašimi, ale v závěru dubna z ní vypadl a od začátku poté naskočil až ve zmiňovaném předposledním kole proti Chrudimi. Za Vlašim naskočil do 11 zápasů na 650 minut.

Michal Vrána (MFK Chrudim) - pravonohý křídelník působil ještě na podzim v druholigové Chrudimi. Během svého angažmá si mohl užívat dostatečné herní vytížení. Nastoupil do 16 zápasů a odehrál během nich 1229 minut. V nich si stihl připsat dvě asistence.