Novou posilou Bohemky je Robert Hrubý

Zkušený záložník podepsal v Ďolíčku smlouvu na tři roky.

Novou posilou Bohemky je Robert Hrubý

Příprava dnes začala Klokanům na FTVS kondičními testy v pravé poledne, ovšem hned od samého rána bylo rušno přímo v Ďolíčku, kam zavítala druhá letní posila Bohemians. Tou je zkušený záložník Robert Hrubý, který přichází ke Klokanům po konci smlouvy v týmu FC TRINITY Zlín. 

Devětadvacetiletý záložník v tuzemské nejvyšší soutěži působil v pěti různých týmech. Do ligy nakoukl v dresu pražské Slavie, debut si připsal před devíti lety proti Sigmě Olomouc. Dále ho cesty zavedly do Teplic, Jablonce, Zlína a hned dvakrát do Ostravy. Poslední dvě sezony strávil na zlínské Letné, kde v dresu místních Ševců bojoval o záchranu. V nedávno skončeném ročníku si dokonce zahrál i baráž, v níž se Zlínem uspěl. Z osobního hlediska zažil relativně povedenou sezonu, neboť se v počtu asistencí dostal do TOP5. Nastřádal jich celkem sedm. Více jich nasbírali už jen Casper Hojer (8) a lídr této statistiky Marek Matějovský (9). V první lize vstřelil celkem třiadvacet branek, z čehož tři byly proti Klokanům. Právě svůj poslední gól vstřelil proti Bohemians, jímž přispěl k výhře Zlína (4:1). Hrubý hrál roli také v semifinálovém duelu MOL Cupu mezi Ostravou a Bohemians. Ve Vítkovicích rozhodla jediná branka, jíž měl na svědomí právě Hrubý, který poslal Baník do finále.

"Na konci sezony mě kontaktoval můj manažer a sdělil mi, že Bohemka o mě má zájem. Tehdy jsme se Zlínem do posledního zápasu hráli o záchranu, takže jsem to chtěl řešit až po sezoně. Po posledním utkání se to začalo řešit a musím říct, že jednání byla dost rychlá. Během týdne se všechno uskutečnilo a já jsem rád, že to celé dobře dopadlo," sdělil své první dojmy Robert Hrubý.

Zkušený záložník přiblížil i detaily svého rozhodování: "Rozhodně mě to potěšilo. Když o Vaše služby někdo stojí, tak je to vždycky hezké. Bylo tam více týmů, ale Bohemka mi od začátku dávala největší smysl. Bydlíme kousek od Prahy a narodilo se nám druhé dítě. Poslední dobou jsem se pohyboval hlavně mimo Čechy. V minulé sezoně skončila Bohemka na čtvrtém místě a zajistila si účast v pohárech. Od začátku jsem cítil, že jít do Bohemky je to správné rozhodnutí."