Evropskou konferenční ligu zahájíme v Norsku

Dnešní los 2. předkola přisoudil Klokanům FK Bodo/Glimt.

Evropskou konferenční ligu zahájíme v Norsku

Dnes po obědě začal ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu los 2. předkola Evropské konferenční ligy, kam se Bohemians kvalifikovali díky umístění na čtvrtém místě FORTUNA:LIGY v uplynulé sezoně. Už před samotným losem Klokani znali okruh šesti možných soupeřů. Samotný los pak zelenobílé výpravě přisoudil cestu za polární kruh, protože soupeřem Bohemians bude norský FK Bodo/Glimt.

OHLASY Z KABINY KLOKANŮ

První pocity po losu sdělil šéf zelenobílé lavičky Jaroslav Veselý: "V losu jsem neměl žádného favorita, ale kvůli fanouškům jsem si přál soupeře s dobrou dostupností. Z tohohle hlediska to moc nevyšlo. Z hlediska koeficientu je to velká výzva, složité bude cestování. Navíc hrají na umělé trávě. Evropu jsme si ale přáli, tak musíme přijmout, jak to je. Los jsme ovlivnit nemohli, ale můžeme ovlivnit, jak ten zápas dopadne. Musíme se s tím poprat, postoupit a příště přivézt soupeře, který bude pro fanoušky dostupnější."

"Před losem jsem byl lehce nervózní, protože tuhle situaci jsem ještě nezažil. Tým z Norska moc neznám a nevím, co od něj čekat. V každém případě se na soupeře musíme připravit. Podíváme se na jejich zápasy na videu a uděláme vše, abychom přes ně přešli," řekl kapitán Bohemians, který nedávno podepsal s klubem novou smlouvu, Josef Jindřišek.

Pár minut po losu se vyjádřil také David Bartek, který s Bohemkou zažil hodně, ale evropské poháry ještě ne: "Z užšího výběru týmů jsem byl lehce zklamaný, ale Norové byli můj favorit, kam bych se chtěl podívat. Chtěl jsem dám, než na Slovensko nebo do Polska. Těším se na to."

"Musím říct, že los jsem moc neprožíval. Náš cíl je postoupit a na to se soustředíme. Musíme navázat na výkony z poslední sezony, pak máme myslím šanci uspět. Na umělce to bude určitě nepříjemné, bude to jiný fotbal. Když bude pokropená, hra bude rychlá. S tím se ale popereme,"
má jasno Jan Kovařík, který v evropských pohárech nasbíral bohaté zkušenosti včetně slavnější Ligy mistrů.

DOMÁCÍ STADION
První zápas 27. července sehrajeme v Norsku, odveta v Praze je na programu o týden později 3. srpna. Jisté je, že budeme hrát na Letné. Po návštěvě z UEFA jsme obdrželi už i oficiální zprávu komisaře, která potvrdila nezpůsobilost Ďolíčku pro pořádání zápasů Evropské konferenční ligy.

Informace o přesných termínech a časech výkopů, prodeji vstupenek a další důležité zprávy přineseme fanouškům v příštích dnech, jakmile budou potvrzené a stoprocentní. Oficiální hrací dny jsou ve čtvrtek 27. července a ve čtvrtek 3. srpna 2023. Podle losu by Bohemka měla začínat venku. UEFA pošle potvrzení termínů zítra do 18 hodin.

#BOHEMKADOTOHO