Vítězství vystřelil Mužík

Bohemka na soustředění porazila s čistým kontem soupeře z Maďarska.

Vítězství vystřelil Mužík

K prvnímu utkání na soustředění odcestovali Klokani na stadion Ptuje, jen kousek od jejich základny. Proti Maďarskému Zalaergeszegi hájil od začátku branku Soukup. Ve stoperské trojce se představil Vala a na levém kraji hřiště Osmančík. Jako první si šanci vypracovali Zelenobílí. Uprostřed hřiště si seskočil Hála, aby vysunul vstříc brance sprintujícího Matouška. Rychlík ve službách Bohemky si to namířil přímo do šestnáctky, kde se pokoušel střílet k pravé tyči. Úmysl vystihl brankář soupeře a skvěle střelecký pokus vyrazil.

Zalaegerszegi - Bohemians 0:1 (0:0)
Zalaegerszegi - Bohemians 0:1 (0:0)
Na opačné straně hřiště podnikl útočnou akci soupeř z Maďarska. Pravý obránce Huszti se dostal na útočnou polovinu, kde v souboji přetlačil Hůlku, díky čemuž podél postranní čáry pádil vpřed. Nadýchaným centrem přesně našel hlavu Szendreie. Záložník soupeře Bohemky tlačil míč pod břevno, kam však dosáhl konečky prstů Soukup, který velkou šanci zneškodnil. První poločas tak skončil bez branek.

Do druhého dějství Klokani prostřídali, ovšem zahrozilo Zalaersgegi. Na pas mezi Křapku a Hybše si naběhl Németh. Útočník s číslem 97 na dresu už se dral do zakončení, ale Soukup mu stihl zmenšit střelecký úhel a závar uhasit. Zelenobílí odpověděli střelou Jánoše z třiceti metrů, která však branku minula. Ke své oblíbené činnosti se dostal Kovařík, když zahrával přímý kop z dvaceti metrů. Kroucenou střelou přes zeď mířil k pravé tyči, ale brankář ji zvládl vyrazit. 

Zalaegerszegi - Bohemians 0:1 (0:0)
Zalaegerszegi - Bohemians 0:1 (0:0)
Rozhodnutí přišlo jedenáct minut před koncem. Jánoš sebral odražený balon uprostřed hřiště a nahrál Kozákovi. Mladý útočník narazil Dostálovi, jenž ihned vyslal do samostatného úniku Mužíka, který dokázal tváří v tvář prostřelit vybíhajícího brankáře. 

V závěrečných minutách ještě Bohemka čelila náporu svého soka, avšak čisté konto uhájila a první duel na soustředění zvládla vítězně.