Klokani na Osijek nakonec nestačili

V dramatickém utkání Bohemka svému soupeři podlehla.

Klokani na Osijek nakonec nestačili

K dalšímu přípravnému utkání odcestovali Bohemians do Radenci, kam za nimi dorazil i jejich chorvatský soupeř NK Osijek. Prostor mezi třemi tyčemi hájil Valeš, ve stoperské trojici byl znovu Hybš a v útoku se poprvé v přípravě ukázal Puškáč. Sok Klokanů nastoupil i s nejlepším střelcem uplynulé sezony, argentinským útočníkem Mierézem. Úvod duelu patřil Klokanům, kteří si hned v úvodu vytvořili šanci. Puškáč si zasekl míč na levačku, aby mohl z rohu šestnáctky odcentrovat na Kovaříka. Levonohý univerzál si míč zpracoval, ale střelu mu na roh srazil blokující obránce. Chvilku poté odpověděl Caktaš průnikem do šestnáctky, střelu však Valeš zlikvidoval.

Slovo si vzala zpět Bohemka spoluprácí Puškáče s Kovaříkem. První jmenovaný ještě před brankovou čárou stihl odcentrovat na šikovného leváka, jemuž chybělo málo, neboť jeho dělovku zblízka bravurním blokem srazil na roh Guedes. Ve třicáté minutě znovu zaútočili Zelenobílí. Oblouček Dostála na zadní tyč ještě stihl Evangelou odhlavičkovat, jenže pouze k Jánošovi. Středopolař Bohemians si povyskočil, bohužel pravačkou prostor mezi třemi tyčemi minul.

Po půlhodině hry se Bohemians dočkali. Na šestnáctce se pro míč vrátil Kovařík, jehož dělovku vyrazil brankář jen před sebe. Instinkt střelce prokázal Kozák, když rychle přispěchal s přesnou dorážkou, která znamenala vedení Bohemians. 

V závěru první půle mohlo udeřit před oběma brankami. Nejprve Hůlka sklepl křížný pas proti noze Mužíkovi. Útočník s devítkou na zádech střílel nepříjemně, ale brankář Malenica střelu zneškodnil. Na druhé straně přiletěl do šestnáctky centr, našel si ho Caktaš, avšak levačkou na malém vápně zakončil těsně nad břevno. První půle tak skončila těsným vedením Bohemians.

Osijek - Bohemians 3:2 (0:1)
Osijek - Bohemians 3:2 (0:1)
Do druhého dějství se znovu jedenáctka Klokanů obměnila. Zůstal v ní jen brankář Valeš a záložník Jindřišek. Už po pár minutách pelášil s míčem Matoušek. Rychlý blonďák prchl dvěma bránícím hráčům, jenže zakončil těsně vedle levé tyče. O pět minut později měl šanci Osijek. Míč se od shluku těl odrazil přímo k Fućakovi. Nový hráč na hrací ploše pozdravil Valeše pořádnou dělovku, ale ten ji vyrazil. Slovo si vzal opět Matoušek. Divákům předvedl dalším pěknou individuální akci, vyhnul se Fiolićovi s Evangelouem, ovšem ránu na přední tyč výborně zlikvidoval gólman Barešić. 

Po hodině hry bylo srovnáno. Krajní bek Omerović se prosmýkl podél brankové čáry, přihrávka byla sražena přímo proti noze Bukviće, který nekompromisní ránou srovnal stav duelu. 

Nerozhodný stav platil pouze chvíli. Beranův centr od rohového praporku obránci Osijeku odvrátili jen ke Kadlecovi. Mladý stoper pálil na šestnáctce tvrdě, střela způsobila před brankou zmatek, čehož využil Prekop, který vrátil Bohemce vedení.

To platilo deset minut. Do akce se vydal s míčem na noze obránce Gržan a narazil si se Špoljarićem. Proběhlo do pokutového území, kde tvrdou ránou k levé tyči stanovil znovu remízový stav. 

Klokani mohli jít do vedení ještě potřetí. Köstl manévroval s balonem na pravé straně, aby následně odcentroval přesně na hlavu Hrubého. Zkušený záložník mířil pod břevno, avšak fantastickým zákrokem se vyznamenal brankář Barešić, když konečky prstů vytěsnil míč na roh. 

Tomu se chorvatský tým ubránil a vydal se na zteč. Po straně si to namířil kupředu Fućak, v šestnáctce pod sebou našel Živkoviće, který povedeným obstřelem k pravé tyči rozhodl o výhře Osijeku.