Bohemka získala skalp Partizanu Bělehrad

Klokani dvěma brankami skolili známou značku ze srbské ligy. 

Bohemka získala skalp Partizanu Bělehrad

Na závěr soustředění čekal Bohemku známý tým ze Srbska, a to Partizan Bělehrad. Za Klokany si premiéru odbyl nový brankář Reichl, který na začátku z vlastní branky sledoval aktivitu svých spoluhráčů. Už ve třetí minutě ji mohl korunovat vedoucí brankou Dostál, když Hybšův centr od rohového praporku obránce Partizanu odvrátil za šestnáctku. Míč spadl proti noze krásně právě Dostálovi, jenž se neostýchal tvrdě vypálit, avšak dělovku pod břevnem pravurně na roh vytáhl gólman Jovanović. Za deset minut hrozila zase Bohemka. Autovým vhazováním z levé strany zahájil akci Dostál. Míč dokázal Puškáč sklepnout pod sebe na Hrubého. Letní posila Klokanů pálila uvnitř šestnáctky z druhého doteku, ale rychle přistoupivši obránci ji zvládli ještě ztečovat na další rohový kop.

Po uplynutí úvodních patnácti minut už se mohli Zelenobílí radovat. Vše způsobil roh, k jehož exekuci se postavil Hrubý. Perfektní centr do pokutového území si našel Puškáč, jenž se odpoutal od svého strážce, aby za malým vápnem prudkou hlavičkou pod břevno nedal gólmanovi Partizanu Bělehrad šanci. 

V ofenzivě se poté ozval také soupeř, a to v podání Meniga. Křídelník srbského celku se snažil využít předchozího zaváhání v defenzivě Bohemians. Přihrávku od Natcha si rychlým převzetím na střed rovnou připravil na střelu, ale u své levé tyči byl včas Reichl. Ve čtyřiatřicáté minutě pálil tentýž hráč znovu, ovšem branku nepovedeným pokusem minul. První poločas skončil těsným vedením Bohemky. 

Osijek - Bohemians 3:2 (0:1)
Osijek - Bohemians 3:2 (0:1)
Do druhého dějství v dresu Klokanů vyběhli noví hráči. Na úvod mohlo dojít ke srovnání. Kroucený centr od rohového praporku Pantiće se snažil hlavou umístit křížem k levé tyči Nikolić. Skvělý obranný zákrok si připsal Hybš, když na brankové čáře zabránil téměř jistému inkasovanému gólu. Hráči v černém se ještě snažili dorazit míč do branky, ale branka Bohemky zůstala nepokořena. 

Na opačné straně toto zaváhání Klokani potrestali. Kozákovu přihrávkou do šestnáctky sebral Matoušek, jemuž na první pokus nevyšel průnik. Míč si však rychlý blonďák vzít nenechal, dal si ho na levačku a nádhernou ránou k levé tyči navýšil vedení Bohemians. 

To ještě pořád nemuselo být vše. Exekuce rohového kopu se ujal Hybš, jeho centr padal na přední tyč, kam si seběhl Necid. Zkušený hroťák hlavou chytře mířil na zadní tyč, jenže famózním zákrokem se vytáhl gólman Popović, jenž konečky prstů zakončení Necida vytáhl na roh. O kontaktní gól se pokusil ovšem na druhé straně Partizan. Centroval Stjepanović na Petkoviće, který hlavičkoval vedle levé tyče. 

Tři minuty před koncem ještě pdonikli další útočný výpad Zelenobílí. Uprostřed hrací plochy přenesl rychle Kozák hru doleva na volného Valu. Mladý bek postupoval s balonem vstříc k brance a přesným centrem oslovil Mužíka. Autor vítězné trefy z duelu se Zalaegerszegi si mohl na stadionu ve Ptuji zapsat i druhou trefu. balon si za penaltovým puntíkem připravil na pravačku, bohužel pálil vedle pravé tyče. 

Nic to však neměnilo na tom, že svěřenci kouče Jaroslava Veselého třetí prověrku na soustředění zvládli a nad srbským Partizanem Bělehrad dokázali zvítězit.