Pavel Osmančík odchází z Bohemians

Třiadvacetiletý útočník přestupuje do Dynama České Budějovice.

Pavel Osmančík odchází z Bohemians

Kádr Bohemians pro příští sezonu zaznamenává změny směrem dovnitř i ven. Dva dny po návratu ze soustředění ve Slovinsku vyráží Pavel Osmančík na další přípravný kemp. Tentokrát už ovšem ve svém novém působišti. Mladý útočník přestupuje na jih Čech do SK Dynamo České Budějovice, kde bude opět působit pod trenérskou dvojicí Nikl - Zápotočný, pod nimiž již hrál na svém hostování v Příbrami.

Třiadvacetiletý Osmančík má na svém kontě dosud 18 prvoligových zápasů. Svůj debut v nejvyšší soutěži zažil před třemi lety doma v derby se Spartou, kdy jej trenér Klusáček poslal na hřiště ve druhé půli místo Jhona Mosquery. Dalších 17 zápasů přidal v sezoně 2020/2021. Z gólu se radoval zatím jen jednou. Vstřelil jej venku, přitom v Ďolíčku. V dubnu 2021 totiž hrály Pardubice své domácí utkání proti Klokanům právě na stadionu u Botiče a právě Osmančík na začátku druhé půle zvýšil stav zápasu na konečných 2:0.

"Je to tak, že Pavel mi o zájmu odejít do Budějovic řekl hned na začátku přípravy. Ani do ní s námi nastoupit moc nechtěl. My jsme ho ale chtěli vidět a vyzkoušet na různých pozicích. On je ale hlavou nastavený na trenéry z Budějovic, se kterými se mu povedlo angažmá v Příbrami. Já chci v týmu hráče, kteří chtějí v Bohemce být. Pavlovi ale přeju všechno nejlepší, pokud to takhle cítí. Neodchází ve zlém, my mu jen nechceme stát v cestě, kterou si teď vyhodnotil jako nejlepší pro něj. Neznamená to, že se do Bohemky nemůže v budoucnu vrátit," řekl k přestupu trenér Jaroslav Veselý. V letní přípravě naskočil Osmančík do tří přípravných duelů, ve kterých se mezi střelce nezapsal.

Do Bohemians přišel Pavel Osmančík v létě 2007 a kromě výše zmíněné prvoligové vizitky hostoval z Ďolíčku na Žižkově, v Příbrami a naposledy ve Varnsdorfu. Další prvoligové starty bude mít příležitost sbírat v černobílém dresu Jihočechů. Pavlovi za jeho působení v Ďolíčku děkujeme a do další kariéry i osobního života mu přejeme jen to nejlepší.

#BOHEMKADOTOHO