Klokani rozhodli o výhře po přestávce

Bohemka nastřílela doma slovenskému soupeři čtyři branky.

Klokani rozhodli o výhře po přestávce

Košice dorazily do Ďolíčku také s hráči se zkušenostmi z české nejvyšší soutěže. V obraně byli Šindelář s Krivákem, v záloze Qose a v útoku Pačinda s Faškem. V sestavě Klokanů obsadil prostor mezi třemi tyčemi Reichl, v obranné trojce se ukázal Kadlec, v útoku poté Kozák. Jako první se vyznamenal brankář Bohemky, který skokem k pravé tyči vyrazil nepříjemnou ránu Medveda. Na opačné straně zahrozili Zelenobílí po deseti minutách hry. Puškáč prostrčil do uličky míč Köstlovi, jenž našel Kozáka. Mladý útočník přiťukl míč na hranici pokutového území svému útočnému kolegovi Mužíkovi, avšak jeho střele scházela razance. Gólman Kira ji u své levé tyče zlikvidoval.

Záhy padla první branka duelu. Köstlův centr se snášel k Puškáčovi, který se do něj položil hlavou. Míči nedal takovou razanci, jak by si asi představoval. Díky tomu si po jeho zásahu dokázal míč stáhnout na pravou nohu Kozák, aby následně prostřelil brankáře Košic a zařídil Bohemce vedení.

To platilo jen pár minut. Jakubko měl totiž o chvilku později čas i prostor, aby do šestnáctky poslal povedený centr. Míč spadl přesně na zadní tyč. Tam číhal na svou příležitost Medved, jenž pěkným kladivem zatloukl balon do sítě.

Příležitost jít znovu do vedení měli Klokani. Podél brankové čáry unikal Puškáč, jehož nabídku obránci Košic zablokovali. Míče se dokázal zmocnit Mužík, který pálil tvrdě, ovšem z úhlu mimo tři tyče. Pár minut před pauzou se do rychlého kontru vrhl Köstl. Defenzivní univerzál adresoval přihrávkou Kozákovi. Autor úvodní branky se vyhnul brankáři, ale dostal se do úhlu. Na hranici šestnáctky si všiml nabíhajícího Puškáče, kterému také přihrál. Vytáhlý hroťák pálil z hranice šestnáctky technicky k levé tyči, bohužel cíl o malý kousek minul. Tentýž hráč byl záhy v mnohem větší šanci, tentokrát hlavou, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Puškáč se nedočkal ani napotřetí. V tomto případě měl míč na své levačce a ocitl se už sám před brankářem, ale ten jeho střelu k bližší tyči zneškodnil.

Do druhé půle nastoupilo v dresu Klokanů celkem deset nových hráčů. Hned po čtyřech minutách se mohli Klokani radovat. Od rohového praporku krásně odcentroval Dostál. Jeho nabídky chtěl využít Hůlka, když hlavičkoval razantně, ale naprosto famózním zákrokem Kira míč vyškrábl na břevno. K odrážce se ještě protlačil Necid, ale dalším fantastickým zákrokem brankář Košic reflexivně na brankové čáře zamezil radosti Klokanů. Záhy zkoušel střelecké štěstí zpoza šestnáctky Jánoš, pálil ovšem vedle. S míčem na noze si to k brance namířil také Necid, rána levačkou se mu bohužel nepovedla. O poznání lépe zakončoval Necid po krásném centru Dostála, avšak hlavou branku Košic přestřelil.

Když to nešlo při pobytu na útočné polovině, dočkali se Klokani z brejku. Na půlící čáře zůstal Matoušek úplně sám. Beran získal odražený balon a okamžitě vyslal Matouška do sprintového úniku. Rychlík v barvách Bohemians doběhl s míčem až do šestnáctky, kde střelou k levé tyči podél brankáře Kiry vrátil Klokanům vedení.

Za necelých deset minut ho svěřenci trenéra Jaroslava Veselého navýšili. Beranův kroucený pas stihl ještě na hrací ploše Vala. Mladý bek viděl před brankou volného Hůlku, jemuž také nahrál, a stoper Klokanů bombou pod břevno pojistil vedení Bohemians.

Definitivní tečku za utkáním udělali Zelenobílí v závěru. Rohový kop rozehráli nakrátko, načež Matoušek z rohu pokutového území centroval před branku na Necida. Zkušený útočník trknul hlavou do balonu a mohl se radovat ze čtvrté branky Bohemians.

Bohemka TV