Bohemka vstoupí do nové sezony anglickým týdnem

Dnes odpoledne proběhla v Ďolíčku tisková konference.

Bohemka vstoupí do nové sezony anglickým týdnem

Dva dny před úvodním ligovým kolem proběhla v Ďolíčku předsezonní tisková konference. Klubovými hosty byli předseda představenstva Dariusz Jakubowicz, sportovní ředitel Miroslav Držmíšek, hlavní trenér Jaroslav Veselý a zástupce A týmu Robert Hrubý.

Situaci ohledně partnerství s firmou Malina okomentoval právě předseda představenstva Dariusz Jakubowicz: "Plnili jsme si veškeré povinnosti, přestože nám společnost neplatila od začátku nového roku. Firma se dostala do velkých potíží, což nás mrzí. Smlouva byla velmi lukrativní a hlavně dlouhodobá. Bude nám alespoň vráceno DPH, které jsme odvedli. Snažili jsme se tuto díru zacelit jinými možnostmi. Generálním partnerem bylo navýšeno jeho smluvní plnění, aby byla dorovnána ztráta. Nepočítáme s variantou, že by se měla společnost znovu probudit. Se sílou vedení a akcionářů jsme si s tou situací poradili."

Tisková konference před sezonou 2023/2024
Tisková konference před sezonou 2023/2024
Po něm se jal slova sportovní ředitel Miroslav Držmíšek, aby zhodnotil letní pohyby v kádru: "Zaměřili jsme se na odchody důležitých hráčů. Někteří hráči u nás byli na hostování a nepokračují. Odešel Aleš Čermák a na jeho pozici jsme si vytipovali Roberta Hrubého. Dalším důležitým hráčem byl Drchal, místo kterého máme Matyáše Kozáka. Vynikající výkony podával Martin Jedlička, jehož v brankářském triu nahradil Michal Reichl. S ohledem na zdravotní stav našich obránců bylo důležité posílit zadní řady. Vytipovaným hráče byl Matěj Hybš a jsme rádi, že se podařilo tento transfer zrealizovat. Snažili jsme se stabilizovat kádr tak, aby hráči byli naši a nemuseli jsme za půl roku řešit podobnou situaci.

"Co se týče dalších odchodů, tak Osmančík projevil zájem o přestup do Českých Budějovic, kam i odešel. Vrána s Novým se nedostávali do užší nominace a nově naleznou uplatnění v Chrudimi, respektive Brně. B tým přerostl Filip Dostál, jemuž bylo umožněno angažmá ve druhé lize, konkrétně ve Vlašimi. Smlouva skončila Honzovi Morávkovi a domluva byla taková, že pokračovat ve vzájemné spolupráci nebudeme. Vladimír Zeman zamířil na hostování do Táborska. Byl s námi už dvakrát v přípravě, ale nedopadlo to tak, aby měl v A týmu vytížení. Tato varianta je logickým vyústěním, protože hostování ve druhé lize pomohlo Osmančíkovi i Valovi, přiblížil sportovní ředitel Klokanů.

Jako třetí dostal prostor Jaroslav Veselý. Hlavní kouč jako první zhodnotil letní soustředění: "Máme za sebou jedno z nejlepších soustředěníza poslední roky. Utkali jsme se s kvalitními soupeři, kteří nám nic neodpouštěli. V těchto zápasech se nám ukázala řada věcí. Tohle je nejvíc, co můžete v přípravných obdobích dokázat. V Česku na takovou kvalitu nenarazíte. Tímto bych chtěl vedení poděkovat za možnost, že jsme soustředění absolvovali a mohli se potkat s týmy takového formátu."

Poté už se lodivod Bohemians přesunul k nejbližšímu programu: "Celý týden se soustředíme hlavně na Pardubice. Tenhle zápas nás teď zajímá. Nebylo by zdravé je přeskakovat a upínat se k zápasu s Bodo. Samozřejmě se budeme muset rychle přeorientovat na pohár a pak hned zase na ligu. Už v přípravě jsme si podobný program zkusili a chodili do zápasů z plné tréninkové zátěže, aby si na to kluci zvykli po psychické stránce. Můj osobní cíl je, abychom hráli všechny tři soutěže co nejdéle to jen půjde. Nechceme vyhlašovat žádné umístění, ale budeme usilovat o co nejlepší výsledek. Cítíme, že to bylo z hlediska veřejnosti zpochybňováno a považováno za náhodu. Uhráli jsme si to a v dlouhodobé soutěži jsme byli lepší, než naši konkurenti."

Kompletní záznam tiskové konference můžete zhlédnout níže. 

Bohemka TV