Klokani na úvod ligy vyhráli v Pardubicích

Už v úvodu vstřelil jediný gól Hůlka a skvělým výkonem přispěl brankář Reichl.

Klokani na úvod ligy vyhráli v Pardubicích

Do prvního utkání sezony nasadil kouče Veselý i tři nové posily. V brance byl Reichl, v obraně Hybš a v útoku Kozák. na začátku duelu se musel činit právě Reichl, když se v šestnáctce uvolnil Hlavatý. Dokázal i zakončit, ale Křapka střelu ztlumil a Reichl ji následně lapil. Na opačné straně hned udeřili Klokani. Na centr Hybše od rohového praporku si naběhl Hůlka, jenž na přední tyči přesnou hlavičkou otevřel skóre. Na konci úvodní dvacetiminutovky se ke střele odhodlal Pikul, ovšem Reichl ránu z úhlu vytěsnil na roh. Brankář Klokanů přivedl domácí k šílenství, neboť při standardní situaci zneškodnil ránu Krobota, ovšem neuvěřitelnými zákroky i následné dorážky z bezprostřední blízkosti Donáta a Tischlera. Po odmlce se ozvala také Bohemka. Z levé strany odcentroval Dostál do pokutového území. Míč si našel znovu Hůlka a hlavičkoval, ale Kinský famózně konečky prstů vytěsnil míč na roh. Před pauzou ještě nebezpečně pálil Jánoš, ale brankář Pardubic hbitým skokem střelu vyrazil.

Do druhého dějství už nenastoupil Kozák, kterého nahradil Hrubý. Už po pár minutách postupoval individuálně s míčem Köstl. Obelstil protihráče a navedl si míč na levačku, aby vypálil. Technickou střelu pravonohého zadáka parádním zákrokem zlikvidoval Kinský. Vzápětí měl srovnání na noze Pikul, jenže po přihrávce Hlavatého střílel těsně vedle pravé tyče. Dvacet minut před koncem se změnilo rozložení sil na hřišti. Jakub Matoušek totiž v úniku fauloval Jana Matouška, a protože už byl posledním hráčem domácích, tak ho sudí Batík musel vyloučit. Zanedlouho Matoušek v dresu Klokanů dostal druhou šanci. Teď už ho nikdo nezastavil, a tak hráč s desítkou na zádech pelášil na branku. Svůj únik zakončil střelou k levé tyči, jíž ovšem nadvakrát zastavil Kinský. Pět minut před koncem ještě Černý od brankové čáry předložil míč před úplně prázdnou branku Ichovi, jenže pardubický záložník o malý kousek na přihrávku nedosáhl. 

FK PARDUBICE - BOHEMIANS PRAHA 1905  0:1 (0:1)
Letní stadion • sobota 22.07.2023 • 15:00 • 1. kolo F:L

Branky: 5. Hůlka (Hybš)
Rozhodčí: Batík - Paták, Pospíšil
ŽK: Krobot, Kováč (hlavní trenér) - Matoušek, Köstl
ČK: 68. Matoušek Jak. (Pardubice)
Diváci: 3817

FK Pardubice:
Kinský - Surzyn, Halinský, Donát, Helešic (79. Sychra) - Icha - Patrák (61. Matoušek), Hlavatý, Tischler (61. Darmovzal), Pikul (79. Zlatohlávek) - Krobot (79. Černý)
Trenér: Radoslav Kováč

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl (87. Kovařík), Jindřišek, Jánoš, Dostál - Matoušek (78. Mužík), Kozák (46. Hrubý) - Prekop (63. Puškáč)
Trenér: Jaroslav Veselý