Hybš: Vyhrát první zápas je vždycky důležité

Vítězství v Pardubicích zhodnotil Matěj Hybš.

Hybš: Vyhrát první zápas je vždycky důležité

Úvodní ligové utkání okomentoval obránce Matěj Hybš. Levonohý obránce si připsal premiéru za Bohemians, ve keré čelil tlaku Pardubic i velkým šancím. Podílel se i na vítězném gólu Klokanů.

Máš za sebou první start za Bohemku. Jaká byla premiéra?
Opravdu náročná. První zápas je vždy strašně moc důležitý. Nejen po mentální stránce, ale i po té fyzické. Přežili jsme několik obrovských šancí a zaplaťpánbůh, že se podařilo branku neinkasovat. Čisté konto i tři body se počítají. Nebylo nám úplně jedno jakým způsobem vyhrajeme, ale hlavním cílem bylo v Pardubicích zvítězit. Poměr ve skóre nás před zápasem netrápil. Hlavní bylo, abychom měli tři body.

Skórovali jsme z rohového kopu. Šlo o slabinu Pardubic?
Jedna z věcí, na kterou jsme se připravovali, byly standardní situace. Věděli jsme, že domácí při nich mají rezervy a nejsou při nich úplně pevní. Ve většině přípravných zápasů obdrželi gól právě z nějaké standardní situace. Pro nás to byla jedna z variant, jak zahrozit. Chtěli jsme jí využít a být z nich nebezpeční.

Pardubice - Bohemians 0:1 (0:1)
Pardubice - Bohemians 0:1 (0:1)
Šlo o secvičenou akci?
Obecně se těmto situacím v tréninku věnujeme. Chceme je zahrávat správně, jak si určíme a trefovat dané prostory.

Vyzkoušely Pardubice pořádně naší defenzivu?
Musím říct, že jsme někdy měli více štěstí, než rozumu. Nějaké situace jsme neřešili dobře a nechali se zbytečně zatlačit. Po dvaceti minutách první půle nás Pardubice zatlačily, byl tam závar po rohu, který to nějak odstartoval. Od té doby jsme zalezli, nedostupovali hráče a obecně náš herní projev nebyl takový, jak jsme si představovali. Z toho vznikly šance domácího týmu a vybrali jsme si kus štěstí. Do příštího zápasu se rozhodně musíme zlepšit. 

Domácí tým dohrával po vyloučení Jakuba Matouška v početní nevýhodě...
Nejprve dostali gól a už od té doby neměli co ztratit. V domácím prostředí se jim hraje dobře, což už ukázali v minulé sezoně. Nebyli tu úplně neporazitelní, ovšem body si odtud odvezl opravdu málokdo. Zisku tří bodů si obrovsky ceníme, jsou pro nás důležité. 

Poprvé za Bohemku nastoupil i brankář Reichl, který předvedl několik skvělých zákroků. Jak bys ale popsal ten obrovský závar?
Akci předcházela standardní situace, kdy Michal Reichl zlikvidoval hned tu první střelu. Pak se míč před brankou nějak odrážel a byl tam hrozný chaos. Snažil jsem se vyplnit co nejvíce prostoru, aby míč neprošel do brány. Michal nás obrovsky podržel. 

Zápas asi úplně za hlavu nehodíme, nicméně teď se budeme soustředit hlavně na čtvrteční zápas...
Každé utkání je důležité. První metou byl zápas s Pardubicemi, jíž jsme chtěli úspěšně překonat. Od neděle už se zase budeme upínat na Bodo. Chceme uhrát dobrý výsledek a přivézt si dobrou pozici do odvety. Určitě si ukážeme situace ze zápasu v Pardubicích, protože takhle se prezentovat nemůžeme. Štěstí bychom pokoušeli moc dlouho a dostávali bychom góly. Musíme si říct, jak některé věci eliminovat, aby nedocházelo k tolika šancím.