Bohemka v Norsku prohrála

Branky Gronbaeka, Pellegriniho a Espejorda rozhodly o výhře FK Bodo/Glimt.

Bohemka v Norsku prohrála

Kouč Veselý udělal v základní jedenáctce dvě změny. Kozáka v útočném trojúhelníku nahradil Hála. Uprostřed záložní řady místo indisponovaného Jánoše naskočil Hrubý. Aktivnější byli od začátku domácí hráči, kteří se pokoušeli ohrozit branku. Po rychlém protiútoku už si míč na střelu připravoval Pellegrino, avšak Hůlka mu míč skvěle sebral. Tentýž hráč norského týmu se hnal do šance i o chvilku později, ale Křapka nebezpečí za cenu rohového kopu odvrátil. Napotřetí už se Pellegrino ke střele dostal. Mířil na přední tyč, kde byl včas brankář Bohemky. Po třiceti minutách zahrozili Zelenobílí. Na dlouhý pas za defenzivu domácích si naběhl Matoušek. Rychlý blonďák utekl Bjoruftovi a pelášil na branku. Zmiňovaný zadák ho sice stíhal, ale i tak měl Matoušek prostor ke střele. Bohužel uvnitř šestnáctky pálil vysoko nad branku. Bodo odpovědělo téměř vzápětí. Gronbaek si přichystal míč na pravačku a zkoušel štěstí obstřelem. Naštěstí se mu nepovedl úplně ideálně, protože balon o malý kousek prolétl kolem pravé tyče do zámezí. Záhy postupoval právě Gronbaek na Reichla ze strany sám. Tentokrát pálil křížem k levé tyči, jenže Reichl skvělým zákrokem levou nohu ránu vykopl. V závěru prvního dějství se domácí už prosadili. Právě Gronbaek zamířil k pravé tyči a střelou o ní rozjásal domácí fanoušky. 

Do druhé půle už nevyběhl Prekop a nahradil ho Puškáč. Hned na jeho začátku znovu uháněl do šance Gronbaek. Svůj únik zakončoval střelou skrz Reichla, ale ten střelu skvěle zneškodnil. Záhy už se mu to nepodařilo. Po své pravé straně běžel Sorli. Přihrávkou pod sebe oslovil Pellegriniho, který prostřelil i clonícího Křapku, a tak bylo vedení domácích dvoubrankové. Pellegrino byl záhy i v další šanci, když na Reichla běžel ze strany. Brankář Klokanů se ukázal ve skvělém světle a příležitost zlikvidoval. Šanci měli také Klokani. Nejdřív Matouškova rána proletěla těsně nad břevnem a o chvíli později Hála pěkně brankáře přehodil, bohužel orazítkoval pouze břevno. Obránce Köstl se následně prezentoval hezkým sólem, po němž byl v jasné šanci Kovařík. Brankář Haikin ale ránu zblízka zlikvidoval. Na drama se snažil zadělat Puškáč po centru Köstla. Vysoký hroťák hlavičkoval na přední tyči dobře, ale bohužel doprostřed branky, kde byl připravený Haikin. V nastaveném čase se ještě do jednoho protiútoku dostali domácí a střídající Espejord ho zakončil třetím gólem.

FK BODO/GLIMT - BOHEMIANS PRAHA 1905  3:0 (1:0)
Aspmyra stadium • čtvrtek 27.07.2023 • 18:00 • 2. předkolo EKL - 1. zápas

Branky: 44. Gronbaek, 50. Pellegrino, 90+1. Espejord
Rozhodčí: Kardesler - Ögel, Tugral
ŽK: Moe, Berg - Hrubý, Beran


FK Bodo/Glimt:
Haikin - Wembangomo (70. Sjovold), Moe (60. Lode), Bjoruft, Bjorkan - Fet (70. Saltnes), Berg, Gronbaek (85. Espejord) - Sorli, Moumbagna (85. Konradsen), Pellegrino 
Trenér: Kjetil Knutsen

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl, Jindřišek, Hrubý (56. Beran), Dostál (56. Kovařík) - Hála (83. Necid) - Matoušek (68. Kozák), Prekop (46. Puškáč)
Trenér: Jaroslav Veselý