Domácí premiéru obstará souboj s Teplicemi

Bohemians se v neděli odpoledne představí v Ďolíčku.

Domácí premiéru obstará souboj s Teplicemi

Po nočním návratu z norského Bodo nemají Klokani příliš času nazbyt. Už v závěru týdne totiž budou muset přepnout zpět na domácí soutěž. V neděli odpoledne je čeká domácí premiéra, kdy přivítají Teplice. Do utkání vkročí Klokani po výhře v úvodním kole FORTUNA:LIGY, jíž dosáhli na stadionu Pardubic (1:0). Nedělní utkání začne v Ďolíčku s úderem 15. hodiny.

FK TEPLICE

Severočeši v minulém ročníku opětovně urputně bojovali o záchranu. Nakonec v průběhu jarní části byl odejit trenér Jiří Jarošík, kterého nahradil dosavadní šéftrenér mládeže Zdenko Frťala. Slovenský lodivod nakonec dokráčel se Severočechy k relativně poklidné záchraně, a to i díky dvěma výhrám na úvod Skupiny o záchranu. Ještě předtím však dovedl Teplice k výhrám nad Hradcem, ovšem zejména v Českých Budějovicích a Olomouci. 

Letní přestávku strávily Teplice v domácích podmínkách a na soustředění vyrazily do Blšan. Postupně se v rámci přípravných zápasů utkaly s Vlašimí (3:2), Žižkovem (2:1), Ústím nad Labem (2:1) a Varnsdorfem (4:0). Po letní přípravě čekal Skláře pořádně ostrý start do nového ročníku nejvyšší soutěže. Na Stínadla dorazila plzeňská Viktoria, kterou převzal zkušený stratég Miroslav Koubek a absolvoval s ní povedenou přípravu. Žlutomodří však Západočechy pořádně zchladili, neboť proměněná penalta Trubače znamenala těsné vítězství Teplic. 

Taktický pohled na soupeře

Už trenér Jiří Jarošík přešel na rozestavení se třemi obránci, na což navázal také trenér Frťala, který využíval v závěru loňské sezony systém 3 - 5 - 2. Zůstal u něj i pro tu nadcházející, když v tomto rozestavení vyrukoval na Plzeň. Nejen proti ní, ale také v přípravě ukazovali Severočeši své silné stránky, ke kterým patří rychlé protiútoky. Právě po něm došlo v duelu s Plzní k faulu, který znamenal penaltu. Sílu prokázali Skláři také v presinku, v němž si v přípravě nevedli zle. Při těchto situacích skórovali proti Ústí, Varnsdorfu i Žižkovu.

Změny v kádru

Odchody:
Matěj Hybš (obránce) - návrat z hostování do FC Viktoria Plzeň
Alois Hyčka (obránce) - konec smlouvy
Ngosa Nsunzu (obránce) - hostování v 1. FK Příbram
Tomáš Vondrášek (obránce) - konec smlouvy
Adam Čičovský (záložník) - návrat z hostování do FK Ústí nad Labem
Ladislav Kodad (záložník) - přestup do FK Mladá Boleslav
Dominik Pleštil (záložník) - návrat z hostování do FK Jablonec
Roman Čerepkai (útočník) - hostování v FC Zlaté Moravce
Babacar Sy (útočník) - návrat z hostování do SK Slavia Praha
Filip Žák (útočník) - konec smlouvy

Příchody:

Yehor Tsykalo (obránce) - návrat z hostování v SFC Opava
Michal Bílek (záložník) - přestup z SFC Opava
Filip Havelka (záložník) - volný hráč
Nemanja Kršmanović (záložník) - přestup z TSC Bačka Topola
Jakub Křišťan (záložník) - návrat z hostování v FC Sellier & Bellot Vlašim
Matyáš Vachoušek (útočník) - návrat z hostování v FK Varnsdorf

BOHEMIANS PRAHA 1905


Úvod ligy ozvláštnila Klokanům účast v Evropské konferenční lize. Po návratu z Norska se Klokani už v pátek začali chystat na duel s Teplicemi. V neděli odpoledne se fanouškům znovu otevře také Ďolíček, aby ligová atmosféra v nové sezoně zavládla také do prostředí svatostánku Klokanů. 

Bohemians - Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians - Teplice 2:0 (0:0)
K přepnutí mezi soutěžemi přidal pár slov Ivan Hašek: „Z výsledku čtvrtečního utkání jsme zklamaní, ale zase není čas mít hlavy dole. Upozorníme se na některé věci, ale musíme se už dívat směrem k zápasu v domácí soutěži. Sami dobře víme, jaké problémy s tím mají i jiné české týmy, které hrají evropské poháry pravidelně. Často se s tím kalkuluje a někdo to může brát jako výhodu, když hraje proti týmu, který má po zápase v evropských pohárech. Nechceme být dalším případem, jenž by na to doplatil v tom negativním světle."

„První utkání se nám výsledkově povedlo, ovšem po herní stránce už tolik ne. Od toho se chceme oprostit a podat odlišný výkon. Chceme být aktivní, vnutit Teplicím náš styl hry, podat komplexní výkon a dát v domácím prostředí góly. Fanoušci nás podporovali nejen v Pardubicích, ale naprosto fantastická byla jejich podpora přímo v Norsku. Za to si zaslouží náš obrovský obdiv. Chceme se jim za to odvděčit, a to už teď v neděli doma," vrátil se ještě duelu na východě Čech.

Asistent hlavního kouče okomentoval i přínos nového trenéra: „Příchod trenéra Frťaly jim určitě pomohl. Zásadně je to zřetelné samozřejmě na konečném umístění, kdy Teplice unikly z baráže a ještě v závěru ligy dokázaly zvítězit třeba v Olomouci. Vyhrál i všechny přípravné zápasy. Přes léto v týmu příliš změn neproběhlo, díky čemuž mohl trenér v podstatě pokračovat v nějakém nastoleném trendu. K nám přijedou po zvládnutém prvním kole. Dokázali porazit Plzeň, která samozřejmě přijela s velkým sebevědomím. To už o něčem svědčí. Oba týmy půjdou v neděli do utkání z identické startovní pozice. Chceme však ukázat, že jsme na tom lépe a Teplice porazit!"