Úvodní domácí utkání Klokanů skončilo porážkou

Snížení v podobě Puškáčova gólu přišlo už pozdě.

Úvodní domácí utkání Klokanů skončilo porážkou

Základní jedenáctka Klokanů se lišila od té ze čtvrtečního duelu v norském Bodo. Levou stranu hřiště obsadil Kovařík a na úkor Hály nastoupil Puškáč. První střelu si připsal dosavadní jediný teplický střelec letošní sezony, jímž je Daniel Trubač. Pár metrů za šestnáctkou měl míč v moci Trubač a zkoušel štěstí přízemní střelou, která však proletěla kolem levé tyče branky Klokanů. Příležitost Bohemians viděli diváci o deset minut později. Hrubý byl faulován pár metrů od pokutového území. Sám faulovaný záložník se ujal i zahrání standardní situace. Před branku poslal pěkný kroucený centr. Míč se snesl na hlavu Hůlky, jenž si dobře naběhl, ale z malého vápna bohužel zakončil o malý kousek vedle levé tyče. Vzápětí manévroval s balonem Prekop kolem šestnáctky a nabil proti noze Jindřiškovi. Kapitán Klokanů střílel technicky přes hradbu těl. Míč dokázal v poklidu lapit do rukavic Grigar.

Bohemians - Teplice
Bohemians - Teplice
V závěru prvního dějství padla první branka. Gning využil zaváhání v defenzivě Bohemky a získal míč. Přihrávka pod sebe po podklouznutí Radosty skončila u Trubače, jehož přízemní rána orazítkovala pravou tyč. Teplický záložník míč sledoval a u odraženého balonu byl jako první, díky čemuž mohl střílet z velmi dobré pozice. Té využil naplno a střelou k levé tyči prostřelil Reichla.

Na druhé straně se tlačili Zelenobílí za vyrovnáním. Köstl svým centrem z pravé strany přesně předal balon Kovaříkovi. Levonohý univerzál pálil uvnitř šestnáctky tvrdě, ovšem skvělým zákrokem se vytáhl Grigar. Následný závar už teplická defenziva dokázala uhasit.

Do druhé půle vyslal trenér Veselý Berana s Dostálem, ale k výraznější šanci se Klokani nedopracovali. Naopak hosté z nenápadné akce udeřili. Fila získal míč pod hlavní tribunou, postupoval s ním k šestnáctce, do níž posunul balon nabíhajícímu Juklovi. Čtyřiadvacetiletý záložník si míč převzal a střílel křížem k levé tyči. Brankář Reichl sice ránu dokázal ztlumit, ovšem ne zastavit a vedení Severočechů bylo dvoubrankové.
Bohemians - Teplice
Bohemians - Teplice
Dvacet minut před koncem podpořil útočnou snahu Klokanů také obránce Křapka. K němu se snesl Beranův centr od tribuny C. Jeho přihrávku zastavil obránce a důrazný zadák mohl rázem střílet, jenže blízko u něj se pohyboval Jukl, který střelu srazil. Míč přiletěl proti noze Dostálovi. Střídající univerzál se do míče zpoza pokutového území opřel, ale rychle vystoupivší Dramé nepustil na branku ani tento střelecký pokus.

Hostující Teplice nabídly Klokanům naději v osmdesáté minutě. Za míčem se do pokutového území vrhl Kozák. Obránce Mareček chtěl míč odvrátit, jenže dřív u něj byl právě Kozák, kterého zadák Severočechů fauloval. Hlavní sudí Orel neváhal a ihned nařídil penaltu pro Zelenobílé. Její exekuce se ujal Puškáč, bohužel branku Grigara vysoko přestřelil. Zanedlouho se dostali domácí do další šance. Kozák nejen doběhl míč ještě na hrací ploše. Dokázal i odcentrovat na střídajícího Necida. Útočník Bohemians se pověsil do vzduchu a zakončil hlavou, ale k jeho smůle mimo tři tyče.

Korigující branky se dočkali Klokani až závěru pětiminutového nastavení. Centr z kopačky Dostála si našel Necid, jenže ho vychytal Grigar. Brankář Sklářů míč vyrazil přímo k Puškáčovi, jehož tvrdou střelu už strážce hostující svatyně lapit nedokázal. Na vyrovnání už Pražané nedosáhli, a tak ve druhém ligovém kole prohráli.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „První poločas byl vyrovnaný, hodně se bojovalo o střed hřiště a šance nebyly ani na jedné straně hřiště. První půle směřovala do remízového konce, ale inkasovali jsme hloupou branku a znovu chvilku před poločasovou přestávkou. Blbě jsme kopli standardní situaci a z protiútoku inkasovali. Zápas se tím pro nás úplně změnil, naopak zapadl do scénáře hostům. Do druhé půle jsme provedli nějaké změny. Některé byly i plánované, potřebovali jsme rozložit síly. Nevstoupili jsme do druhé půle špatně. Chtěli jsme být trpěliví a držet se na distanc jedné branky. Bohužel vlastní chybou jsme Teplicím nabídli šanci, jíž nepohrdli. Povedlo se nám ještě si vytvořit nějaké šance, ale bohužel bez úspěchu. Rozhodně není v pořádku, že inkasujeme góly v závěru poločasů."

Bohemka TV