Bohemka podlehla doma Teplicím

Na góly Trubače s Juklem odpověděl až v nastavení Puškáč.

Bohemka podlehla doma Teplicím

V základní sestavě proti Teplicím se představil Puškáč na hrotu útoku. Pod ním operovali Matoušek s Prekopem a uprostřed zálohy byl Hrubý po boku Jindřiška. Na levé straně se ukázal Kovařík. V deváté minutě pálil zpoza šestnáctky Trubač, ale Reichla neohrozil. Šance Klokanů přišla po standardní situaci Hrubého, jehož centr skončil na hlavičce Hůlky, který v jasné pozici o kousek minul. V závěru prvního dějství skórovali hosté, když Trubačova první rána skončila na tyčce, ale při dorážce už byl tentýž hráč. úspěšný. Na druhé straně pálil po centru Köstla tvrdě Kovařík, jenže skvělý zákrok předvedl Grigar.

Do druhého poločasu provedl trenér Veselý dvě změny. Střední záložníky Jindřiška s Hrubým nahradili čerství hráči Beran s Dostálem. Zelenobílí si vytvořili sice převahu, ale gól z ní nevzešel. Naopak hostující Fila na opačné straně hřiště prostrčil míč do šestnáctky Juklovi, který dokázal prostřelit Reichla. Deset minut před koncem byli Klokaní blízko ke snížení. V pokutovém území byl faulován Kozák a sudí nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Puškáč, ovšem branku přestřelil. Záhy Kozák odcentroval na Necida, ale zkušený hroťák hlavičkoval mimo tři tyče. V nastavení ještě naději vykřesal Puškáč, který na malém vápně procedil balon do sítě.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK TEPLICE 1:2 (0:1)
Ďolíček • neděle 30.07.2023 • 15:00 • 2. kolo F:L

Branky: 90+4. Puškáč - 43. Trubač, 59. Jukl
Rozhodčí: Orel - Pečenka, Hádek
ŽK: Puškáč, Hůlka - Urbanec, Mareček, Bílek
Diváci: 5679

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl, Jindřišek (46. Beran), Hrubý (46. Dostál), Kovařík (75. Necid) - Matoušek (70. Kozák), Prekop (60. Hála) - Puškáč
Trenér: Jaroslav Veselý

FK Teplice:
Grigar - Mareček, Chaloupek, Hora (87. Bílek) - Radosta, Jukl, Dramé, Urbanec - Trubač (90+5. Křišťan) - Fila (84. Yasser), Gning (90+5. Vachoušek)
Trenér: Zdenko Frťala