Puškáč: Kontaktní gól jsme měli dát dříve

Utkání s Teplicemi zhodnotil David Puškáč.

Puškáč: Kontaktní gól jsme měli dát dříve

Ve druhém ligovém kole Klokani podlehli Teplicím. Jedinou branku Bohemky dal David Puškáč, který předtím neproměnil penaltu. Útočník Bohemians celé utkání okomentoval.

Minimálně v úvodu byly lepší Teplice. My se nastartovali až šancí Lukáše Hůlky...
Hlavně na začátku nám chyběla větší sebedůvěra, abychom si vytvořili nějakou situaci a byli kvalitnější na míči. První gól byl samozřejmě ohromně důležitý. Je škoda, že Hůlis (Lukáš Hůlka - pozn. red.) svou šanci neproměnil, protože zvlášť v těchto situacích je opravdu silný. Pak měl šanci ještě Erik Prekop při nějaké dorážce. Případný vedoucí gól by nás úplně nevysvobodil, ale zvedl. My se tak mohli dorazit k lepšímu výkonu. Bohužel jako první skórovaly Teplice, a tak jsme museli dohánět manko. Pak přišel ještě druhý gól. V závěru jsem neproměnil pokutový kop. Kdybych dal gól, asi by bylo reálné ještě utkání zremizovat. 

Teplice k nám přijely po výhře v úvodním kole. Byl to jiný soupeř, než dříve?
Jednoznačně ano. Je na nich znát, že od příchodu nového trenéra se kluci zvedli. Vzadu jsou dobře organizovaní a vyráží do rychlých protiútoků. Na těch ofenzivních postech to mají slušně poskládané a jsou pro soupeře nebezpeční. 

Bohemians - Teplice 1:2 (0:1)
Bohemians - Teplice 1:2 (0:1)
Druhou branku jsme inkasovali po přestávce, ale pak měli tlak. Co nám chybělo? 
Hráli jsme v křeči. Kontaktní gól měl přijít dříve, aby nás nastartoval a dalo se s tím zápasem ještě něco dělat. Hráli jsme na kotel a fanoušci nás hnali. Tlak jsme si vytvořili a pro teplické hráče musel být druhý poločas nepříjemný. Dát ten gól dřív, asi bychom společnými silami dokázali udělat ze závěru drama a tu druhou branku třeba i dát. Bohužel se nám to nepovedlo.

Kopal jsi penaltu, ale neproměnil...
Cítil jsem, že se nám nedaří a chtěl to vzít na sebe. Penaltu jsem chtěl utáhnout doleva nahoru, ale bohužel jsem branku přestřelil. To byl další zlomový moment zápasu. Chybělo deset minut do konce, mohlo to být o gól. Asi bychom se pak dostali do tlaku a třeba by přišel ještě nějaký gól. Ten se mi pak povedlo vstřelit, kdy přiletěl před branku centr, Tomáš Necid hlavičkoval a já pak míč dorazil do brány. Mrzí mě, že jsme doma prohráli.