Těžká mise startuje ve čtvrtek večer

Klokani v odvetě s norským soupeřem budou dohánět manko. 

Těžká mise startuje ve čtvrtek večer

Po úvodním klání v Evropské konferenční lize se Zelenobílí připravují také na odvetu, kterou odehrají v domácím prostředí. Proti svému soupeři, norskému Bodo/Glimt budou ve čtvrtek večer dohánět tříbrankovou ztrátu, jíž nabrali v zápase hraném v Aspmyra stadium.

FK BODO/GLIMT

V prvním utkání norský protivník potvrdil svou kvalitu, s níž byl spojován. Vidět byl křídelník Amahl Pellegrino, kterého v prvním poločase ještě zadáci Klokanů dokázali udržet na uzdě. Až po poločase zkušený kanonýr vstřelil gól. Po poločasové přestávce se ukázali i náhradníci. V rámci Evropské konferenční ligy se Bodo bude snažit se minimálně přiblížit svému úspěchu ze sezony 2021/2022. To dokráčelo až do čtvrtfinále, kde stopku vystavil slavný AS Roma. 

Bodo - Bohemians 3:0 (1:0)
Bodo - Bohemians 3:0 (1:0)
V ligové soutěži o víkendu svěřenci trenéra Kjetila Knutsena klopýtli, když doma podlehli Tromso (0:2), třetímu týmu tabulky. Kvůli karetnímu trestu však nemohl nastoupit útočník Faris Moumbagna. Hned po čtvrteční odvetě je před Bodo další důležitá bitva, protože v neděli zamíří na stadion Viking FK, jemuž patří druhé místo tabulky. 

Pohled na soupeře

Svou herní tvář ukázal soupeř Klokanů už v prvním utkání. V rozestavení 4 - 3 - 3 hrozil z křídelního prostoru střelec Pellegrino, ale nebezpečí pro branku Bohemians představoval i Gronbaek, jenž se ze středu hřiště dostával do střeleckých pozic v okolí pokutového území, avšak i do samostatného úniku. Svým výkonem zaujal i pravý bek Brice Wembangomo, jenž svým průnikem získal na Hrubém žlutý faul a výraznou měrou se podepsal pod vedoucí branku svého týmu. 

Ve víkendovém klání s Tromso v Aspmyra stadium radost z gólu žlutočerných nevypukla. Naopak soupeř se prosadil gólově po dvou rychlých akcích. Domácí Bodo pravidelně hrozilo střelbou ze střední vzdálenosti, ale blízko ke gólu mělo i po standardních situacích.

BOHEMIANS PRAHA 1905

Zelenobílí o víkendu podlehli Teplicím a od nového týdne už se začali chystat na odvetný duel s Bodo. Do čtvrtečního klání půjdou oba týmy po prohře v domácí soutěži. Ve středu večer absolvovali Klokani předzápasový trénink a ve čtvrtek večer už půjdou vstříc svému cíli. 

Bodo - Bohemians 3:0 (1:0)
Bodo - Bohemians 3:0 (1:0)
K prvnímu utkání se vrátil asistent trenéra Ivan Hašek: „Dostali jsme se do těžké situace. Bodo proti nám ukázalo svou kvalitu. O ní jsme věděli, ale i tak se jí nevyrovnali tak, abychom si odvezli přijatelný výsledek. Navíc jsme hráli dost ustrašeně a soupeř toho dokázal náramně využít. Mrzí nás góly kolem poločasů, které jsme inkasovali nejen v Norsku, ale i v neděli s Teplicemi. Zejména tomu se musíme vyvarovat, protože takové góly pak hrozně sráží psychiku."

Zelenobílí však rozhodně nic nebalí: „Rozhodně neházíme flintu do žita. Půjdeme se o to porvat, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku. Můžu všechny ujistit, že v týmu nepanuje žádná poraženecká nálada. Do zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Teď hrajeme doma my, budeme mít v zádech naše fanoušky. Ti nás, jak věříme, poženou dopředu a vytvoří skvělou atmosféru."

Čísla z předprodeje vstupenek slibují na Letné mimořádnou kulisu: „Co máme informace, je prodáno přes jedenáct tisíc vstupenek. To je skvělé číslo. Letnou všichni moc dobře známe, nečeká nás nic neznámého. Je tu příjemné fotbalové prostředí. Také toho chceme využít pro náš úspěch."