Bohemka se s Evropskou konferenčí ligou loučí

Klokani dokázali dvakrát skórovat, ovšem na svého norského soka nestačili.

Bohemka se s Evropskou konferenčí ligou loučí

Kouč Veselý v odvětném klání vysunul do zálohy Hůlku, jehož v obraně zastoupil Köstl a na pravé straně byl Dostál. V záloze se ukázali také Beran s Hálou. Právě poslední jmenovaný v úvodu vrátil před branku Hybšův centr a Křapkovi chyběl jen malý kousek, aby hlavičkoval. Hosté se ozvali o deset minut později Bergem, jehož tvrdou ránu vyrazil Reichl. Vzápětí poslal míč před branku Matoušek a netradičně hlavou zakončoval Beran, bohužel mimo tři tyče. Poté však Bodo vyrazilo do rychlého protiútoku. Na jeho konci Moumbagna vysunul do jasné šance Sorliho, který střelou k pravé tyči překonal Reichla. O čtyři minuty později však volný Hála nahrál před branku Matouškovi, jenž neměl problém s tím, aby uklidil míč do sítě. Do kabin se však šlo za vedení norského celku, protože Pellegrino vysunul Moumbagnu. Útočník hostů si míč pokryl před Křapkou a prostřelil Reichla.

Z druhého dějství uplynulo necelých deset minut, když se pod hlavní tribunou ujal míče Hála a servíroval kroucený centr před branku. Míč doletěl až ke Křapkovi číhajícím za skákajícím Haikinem a stoper Klokanů jemnou tečí srovnal stav duelu. Nebezpečně se poté jevil i centr Hůlky, ale míč nakonec proskákal do zámezí. Vyrovnaný stav platil až sedmaosmdesáté minuty. To norský celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč si našel talent Gronbaek, který jemnou tečí hlavou poslal svůj tým potřetí v utkání do vedení. V závěru se povedenou ránou z volej prezentoval Kovařík, jenže Haikin konečky prstů ránu vytáhl na roh. Na druhé straně uzavřel skóre tvrdou dorážkou Sorensen.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK BODO/GLIMT 2:4 (1:2)
Letná • čtvrtek 03.08.2023 • 19:05 • 2. předkolo EKL - 2. zápas

Branky: 26. Matoušek (Hála), 55. Křapka (Hála) - 22. Sorli, 42. Moumbagna, 78. Gronbaek, 87. Sorensen
Rozhodčí: Birsan - Ghinguelac, Tunyogy
ŽK: Beran, Hála, Köstl, Prekop - Berg
Diváci: 12089

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Köstl (90. Mužík), Křapka, Hybš - Dostál, Hůlka, Beran (90. Jindřišek), Hála (69. Hrubý), Kovařík - Puškáč (59. Prekop), Matoušek (69. Kozák)
Trenér: Jaroslav Veselý

FK Bodo/Glimt:
Haikin - Sjovold (70. Wembangomo), Moe (70. Lode), Bjortuft, Bjorkan - Saltnes (70. Fet), Berg, Gronbaek - Sorli, Moumbagna (85. Espejord), Pellegrino (78. Sorensen)
Trenér: Kjetil Knutsen