Odveta s norským soupeřem nabídla přestřelku

Dvanáct tisíc diváků vidělo celkem šest branek.

Odveta s norským soupeřem nabídla přestřelku

V odvetě proti Bodo navlékl kapitánskou pásku Dostál. Do stoperské trojice se posunul Köstl a do zálohy Hůlka. Po jeho boku se pohybovali Beran s Hálou. V útoku operovali Puškáč s Matouškem.

Hned na začátku se mohli Klokani radovat. Centr Hybše vracel na zadní tyči před branku Hála a Křapka jen o kousek na míč nedosáhl. O deset minut později se ukázali také hosté z Norska kteří zatlačili Zelenobílé do vlastního pokutového území. Centr Pellegrina vracel pod sebe Moumbagna na Saltnese, jemuž se postavil do cesty Köstl. Důrazný zadák míč odkopl, ale deset metrů za šestnáctkou se ho zmocnil Berg. Zkušený středopolař se rozhodl vypálit. Vstříc Reichlovi vyslal tvrdý projektil, ale brankář Zelenobílých reflexivně střelu vyrazil. Na druhé straně udržel míč Matoušek. Rychlý útočník centrem před brankou oslovil Berana. Šikovný záložník zakončoval netypicky hlavou, ale ne v ideální pozici, a tak jeho zakončení branku Haikina minulo. 

Bohemians - FK Bodo/Glimt
Bohemians - FK Bodo/Glimt
Norský celek udeřil po precizně provedeném protiútoku. Moumbagna si narazil s Pellegrinim, jenž ho vyslal do úniku. Francouzský útočník si počkal na náběh Sorliho. Tomu následně připravil míč do jasné šance a křídelník Bodo/Glimt křížnou střelou k pravé tyči vstřelil první branku utkání. 

Zaplněná Letná však po chvilce burácela radostí. Köstlovu přihrávku sklepl Puškáč pro Dostála. Ostřílený zadák přesnou přihrávkou do uličky předal balon Hálovi. Černovlasý záložník jen zvedl hlavu, aby přihrávkou před branku našel osamoceného Matouška. Blonďatý rychlík se odpoutal od obránce a střelou do odkryté branky ukončil šestatřicetileté čekání na gól Bohemians v evropských pohárech. 

Bohužel i v odvetném utkání inkasovali Zelenobílí krátce před pauzou.Po výkopu brankáře Reichla si odražený balon po souboji načetl Pellegrino. Vysoký střelec okamžitě přihrávkou za defenzivní linii vysunul Moumbagnu. Francouzský útočník se s míčem prodral přes Křapku až do pokutového území, kde střelou podél brankáře Klokanů zajistil svému týmu vedení po prvním dějství. 

Po poločasové přestávce podruhé mohli fanoušci zvedat ruce nad hlavu. Hála rozehrál autové vhazování poblíž rohového praporku na Berana. Šikovný záložník mu míč vrátil a Hála levačkou způsobil nebezpečí před brankou krouceným centrem. O kousek na balon nedosáhl Puškáč, avšak rovněž brankář Haikin. za ním předpisově situaci dohrál Křapka, který jemnou tečí srovnal stav duelu. 

Záhy se dopředu tlačilo Bodo/Glimt. Uvnitř šestnáctky si seběhl na přihrávku Gronbaek a hledal Pellegriniho. Kanonýr norského celku se pokoušel skórovat hlavou, ale neúspěšně. Tentýž hráč zkoušel štěstí o chvilku později střelou z přímého kopu. Projektil z pětadvacetimetrové vzdálenosti proletěl nad břevnem svatyně Klokanů. 

Bohemians - FK Bodo/Glimt
Bohemians - FK Bodo/Glimt
Ve žlutém hrající norský celek se dokázal dostat do vedení i potřetí. Pod kotlem vlastních fanoušků se ujal exekuce rohového kopu Berg. Pěkný centr doletěl na hlavu Gronbaeka, jenž byl sice bráněn, jenže i tak jemnou tečí hlavou umístil balon k pravé tyči. 

Ani to nebylo vše, protože Klokani přispěchali s šancí na srovnání. Köstl vracel míč před branku, kde hsotujcíí obránce odvrátil balon jen za velké vápno. Tam číhal připravený Kovařík. Levonohý univerzál pálil rovnou tvrdě pod břevno, avšak Haikin skvělým zákrokem pod břevnem prudký projektil vytěsnil konečky prstů na roh.

Norové pak v závěru přidali pojistku. Znovu byl na začátku akce Berg, když zahrával rohový kop. Po malé skrumáži ohlavičkoval Hůlka balon. Rychle si ho najít dokázal střídající Sorensen, jenž tvrdou ránou propálil shluk těl před sebou a určil konečný výsledek duelu.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Odehráli jsme daleko lepší zápas, než v Norsku. Ať už systémově, či co se týče herní odvahy. Přesto je výsledek v podstatě totožný. V úvodu jsme mohli vstřelit gól, který byl ten dvojzápas zdramatizoval. Inkasovali jsme z brejku po hloupé ztrátě, ale potěšila mě reakce hráčů. Mrzí mě, že dostaneme gól zase před poločasem, navíc po výkopu od vlastního gólmana. Ve druhé půli jsme se hnali za vyrovnáním, čehož jsme dosáhli. Po něm se mi zdálo, ze hru kontrolujeme a můžeme dát na 3:2. To se ale nestalo, naopak jsme ze standardních situací inkasovali další dva góly. Bodo nám v obou zápasech dalo velkou lekci z produktivity. Hlavne v tomto utkání. Co jsme jim nabídli, z toho byl gól. Soupeř nám ukázal velkou kvalitu a postoupil zaslouženě."