V neděli zamíří Klokani do Liberce

K dalšímu utkání odcestují Bohemians na sever Čech.

V neděli zamíří Klokani do Liberce

Po odvetě s norským FK Bodo/Glimt se Klokani pustili zpět do tréninku, protože už v neděli jim pokračuje domácí soutěž. Ve třetím kole FORTUNA:LIGY zavítají na sever Čech, a to konkrétně pod Ještěd na stadion U Nisy, kde sídlí Slovan Liberec. Výkop utkání je stanoven na 15. hodinu.

FC SLOVAN LIBEREC

V roli hlavního trenéra zůstal u týmu Luboš Kozel. Spolu se svými svěřenci začal přípravu v domácích podmínkách, na což navázaly zápasy se zvučnými soupeři. Přímo v Poznańi si Liberec vyšlápl na místní Lech Poznań, účastníka polské nejvyšší soutěže. Na soustředění v Rakousku došlo na souboj s maďarským Puskás Akadémia FC. Jeho trenérem je bývalý lodivod Slovanu Zsolt Hornyák. Tým z Podještědí dokázal maďarský celek porazit, a to vcelku jednoznačně - 4:1. Závěrečný test na nový ligový ročník obstaral duel s německým týmem Fortuna Düsseldorf. Soupeři z 2. Bundesligy Liberec podlehl - 1:2.

Severočeši v úvodních dvou kolech dokázali pokaždé bodovat, ačkoliv jejich sbírka mohla být ještě bohatší. Ligu zahájili svěřenci trenéra Luboše Kozla doma třaskavým zápasem s Baníkem Ostrava. Ambiciózní klub ze Slezska dokázal Liberec porazit a připsal si tři body (3:1). Minulý víkend odcestoval Slovan do nedaleké Mladé Boleslavi a utkání měl slušně rozjeté. Ovšem poločasové vedení o dvě branky ve druhé půli Liberec ztratil, ačkoliv hrál v početní převaze. Branky Pulkraba a Suchého v závěru znamenaly, že duel skončí remízou. 

Z KABINY SOUPEŘE

Na léta u Klokanů pamatuje trenér Jakub Harant, který v současné době zastává pozici asistenta trenéra. Právě on se podělil o svůj pohled na Bohemians: „Mají za sebou dvojzápas v předkole evropských pohárů s norským Bodo/Glimt, který jsme samozřejmě pečlivě sledovali. V lize doposud jednou vyhráli i prohráli. Jejich výhra v Pardubicích pro nás představuje varování."

Očekávám náročný zápas s množstvím osobních soubojů, jak už to s Bohemkou bývá. Když budeme na míči kvalitní podobně jako v prvním kole s Ostravou, určitě se to odrazí i na výsledku utkání. V tabulce máme po dvou zápasech čtyři body, ale všichni v kabině cítíme, že mohlo být ještě lépe. Když k tomu přičteme poslední domácí zápas s Bohemians z března tohoto roku, který jsme prohráli, máme obrovskou motivaci v zápase uspět."

POHLED NA SOUPEŘE

Slovan v prvních kolech ukázal svou silnou stránku, z níž byl nebezpečný hlavně proti Ostravě. Jedná se o centrované míče před branku, jimiž se Liberec prezentuje již delší dobu. Prosadil se takto proti Baníku, ovšem minulý týden po dobře zahrané standardní situaci i na hřišti Mladé Boleslavi. Problémy však s nimi má v defenzivě, neboť ze vzduchu inkasoval oba góly v Mladé Boleslavi. Stále však platí, že pozor si budou muset Klokani dát na standardní situace. Z nich navíc inkasovali poslední tři branky na stadionu U Nisy.

POROVNÁNÍ TÝMŮ

V minulém ročníku Klokani v rámci celé sezony předčili Severočechy, neboť se umístili ve Skupině o titul. Kdežto Liberec se musel spokojit s prostřední skupinou, jíž ale nakonec ovládl. Dvakrát se radoval po výsledku 4:0, a to proti Českým Budějovicím a Hradci Králové. 



ZMĚNY V KÁDRU

Odchody:
Lukáš Pešl (brankář) - hostování v FK Varnsdorf
Theodor Gebre Selassie (obránce) - konec aktivní hráčské kariéry
Gigli Ndefe (obránce) - návrat po hostování do FC Baník Ostrava
Kristian Michal (záložník) - hostování v FK Varnsdorf
Matěj Valenta (záložník) - návrat po hostování do SK Slavia Praha
Matyáš Kozák (útočník) - návrat po hostování do AC Sparta Praha
Karol Mészáros (útočník) - konec smlouvy
Imad Rondić (útočník) - konec smlouvy
Victor Olatunji (útočník) - přestup do AC Sparta Praha

Příchody:
Matěj Chaluš (obránce) - hostování z Malmö FF
Nicolas Penner (záložník) - přestup z SK Dynamo České Budějovice
Filip Horský (útočník) - hostování z SK Slavia Praha

BOHEMIANS PRAHA 1905

Zelenobílí se vrací do Liberce po úspěšném ukončení několikaleté série bez vítězství pod Ještědem. V březnu konečně odvezli tři body díky dvěma trefám Jana Matouška a gólovému příspěvku Václava Drchala (3:1). O víkendu vyrazí na sever s cílem přidat další korálek k výhře z Pardubic. 

Asistent trenéra Ivan Hašek: Zápasy s Libercem bývají pravidelně dost náročné. Umí zahrozit ze vzduchu po centrech. Zároveň mají v kádru také dost šikovných hráčů, kterým balon není cizí a své šikovnosti umí využít. Výsledek ale dělá tým. Musíme si jejich silné stránky pohlídat a nachytat je na jejich slabinách." 

Liberec - Bohemians 1:3 (0:2)
Liberec - Bohemians 1:3 (0:2)
„Oba naše góly jsme vstřelili ze vzduchu. S těmito situacemi má v defenzivě Liberec trable. Dvakrát po těchto situacích inkasoval v Mladé Boleslavi a některé další přežil bez úhony na zdraví. Je to jedna z možností, jak udeřit a pomoci si k dobrému výsledku,"pokračoval asistent hlavního kouče Bohemians.

Klokani ve třech posledních zápasech inkasovali těsně před pauzou:Je to věc, která nás bohužel v posledním třech zápasech trápí a sráží. Upozorňovali jsme se na to, avšak ve čtvrtek znovu inkasovali před poločasovou pauzou, což nám pokazilo plány pro ten zbytek zápasu. nejde se na to zaměřit úplně, že v závěru poločasu budeme hrát jinak, to určitě ne. Musíme být koncentrovaní na sto procent celý zápas a nelze něco vypustit. Liberec je kvalitní tým a potrestal by nás."