Kozák parádní trefou vystřelil výhru pod Ještědem

Bohemka zvládla vyrovnaný souboj v Liberci za tři body.

Kozák parádní trefou vystřelil výhru pod Ještědem

Do základní jedenáctky se proti Liberci vrátili záložníci Jindřišek s Hrubým. Zpět do obrany se posunul Hůlka a na pravý kraj hřiště Köstl. Naopak do útočného trojúhelníku se posunul Beran.

V úvodu se před brankou tlačil do zakončení Puškáč, na kterého letěl centr ze strany. Včas byl u něj Ghali, jemuž se podařilo nebezpečí odvrátit za cenu rohového kopu. Centr od praporku tečoval na přední tyči Kulenović, bohužel pro Klokany po jeho zásahu míč o malý kousek prolétl do zámezí na další roh. Domácí odpověděli velkou šancí, když využili zisku míče uprostřed hřiště. Konkrétně obránce Chaluš vyslal vstříc brance Tuptu. Slovenský záložník pelášil do zakončení, v šestnáctce ho sice doběhl Křapka, ale liberecký útočník zvládl zakončit. Naštěstí jeho přízemní střela křížem prolétla kolem pravé tyče do zámezí.

Liberec - Bohemians
Liberec - Bohemians
Následovala pasáž, kdy diváci vyrovnaný děj duelu doprovázel vytrvalý déšť a na přímé zakončení se čekalo. Ukončil to až Ghali, jenž se sice dostal k hlavičce. Jeho přednosti jsou však jinde, než ve vzduchu, a tak při souboji s Dostálem zakončil mimo tři tyče. Na opačné straně to zkoušel o poznání protřelejší ligista, co se hry hlavou týče. Stoper Křapka vracel hlavou míč před branku, jenže míč stihl sebrat brankář Vliegen. Po faulu na Hrubého měli Bohemians k dispozici standardní situaci ze strany na okraji pokutového území. Centr srazila liberecká obrana k Beranovi. Šikovný záložník pálil prudce z prvního doteku, avšak ránu srazil hlavou na roh Červ. 

Když už liberecké hlasatel oznamoval délku nastaveného času, mohli udeřit Bohemians. Před kotlem fanoušků Klokanů byl Matoušek faulován Chalušem. K exekuci standardní situace se postavil Hrubý. Záložník s osmaosmdesátkou na zádech servíroval do pokutového území perfektní centr. Do vzduchu se pověsil Puškáč, avšak hlavou zakončil nad branku. na opačné stran Ghaliho centr už směřoval k Červovi. Ještě před ním dobře zasáhl gólman Reichl, když ho vyboxoval do bezpečí. 

Do druhé poločasu nastoupil útočník Necid. Namísto akce před brankou soupeře ale mohli Klokani inkasovat. Frýdek zahrával rohový kop od kotle fanoušků Bohemky. Přesný centr dolétl na hlavu Kulenoviće, který zakončil nebezpečně, avšak naštěstí o kousek jeho hlavička minula pravou tyč branky Bohemians. Téměř vzápětí posílal před branku balon Mikula. Míč propadl před brankou až ke Ghalimu, jenž si balon srovnal na střelu. Brankář Reichl proti němu rychle vyběhl, čímž situaci Ghalimu ztížil. Liberecký obránce tak střílel jen do boční sítě. Na druhé straně nejdříve byla zablokována rána Hrubého. Následně Matoušek lehoučkým centrem na zadní tyč hledal Necida. Zkušený útočník se protlačil do zakončení, ale hlavičkoval mimo. 

Poté došlo v šestnáctce Bohemky k důležitému momentu. Frýdek si navedl balon a pustil se mezi Hrubého s Hůlkou. První jmenovaný ho srazil k zemi a sudí Szikszay po chvilce váhání nařídil pokutový kop pro modrobílé. Balonu se ujal slovenský forvard Tupta. Pálil tvrdě k levé tyči, jenže Reichl vystihl stranu a skvěle ránu zneškodnil.

Liberec - Bohemians
Liberec - Bohemians
Vést mohla i Bohemka. Do smrtícího protiútoku vyrazil Matoušek, před nímž byl už vybíhající Vliegen. Útočník Bohemky volil razanci, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Vzápětí tu byla další šance Pražanů. Centr Köstla usměrnil hlavou pod sebe Dostál. Nejdřív za malým vápnem promáchl Matoušek, za nímž ještě číhal Jindřišek. Kapitán Bohemky pálil šajtlí k pravé tyči, jenže ránu srazil obránce Liberce na roh. Svěřenci trenéra Luboše Kozla měli ještě jednu příležitost, aby se prosadili. Míč měl v moci na útočné polovině šikovný Frýdek. Pěkným obloučkem vysunul za defenzivní linii Klokanů střídajícího Rabušice. Ostřílený hroťák volil razanci, ovšem Reichl dalším skvělým zákrokem obrovskou šanci zneškodnil.

Bezbrankovým výsledkem však nakonec utkání neskončilo. Kovařík na začátku nastaveného času zahrál rohový kop centrem na zadní tyč, kde ho v záklonu ještě zvládl Křapka vrátit před branku. K balonu se na hranici pokutového území přihnal mladý útočník Kozák, krásně se do střely položil a krásnou bombou k pravé tyči vystřelil Klokanům tři body.

Ve zbývajícím čase ještě Liberec zahrával standardní situaci, ale ani přítomnost gólmana Vliegena nepomohla ke srovnání, a tak se Klokani mohli radovat z druhé venkovní výhry.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Tři body jsou pro nás strašně důležité. V Liberci se snadno nevyhrává a z domácích jsme měli respekt. Zejména proti Baníku Ostrava hráli skvěle. Před zápasem bych bral třeba i bod. První poločas byl takový svázanější, ale v tom druhém už se to odšpuntovalo. Liberec měl dvě velké šance ze standardních situací, na což jsme my odpověděli podobnou mincí a také měli své příležitosti. Gól visel ve vzduchu a tu časovou pasáž korunoval pokutový kop. Přežili jsme ho, což bych označil za důležitý bod našeho úspěchu. Domácí to shodilo a dostalo pod deku. Vytvářeli jsme si nebezpečné situace a nakonec dokázali tu vítěznou branku vstřelit."