Z deštivého Liberce odváží Bohemka výhru

V samotném závěru rozhodl Kozák krásnou střelou o zisku tří bodů

Z deštivého Liberce odváží Bohemka výhru

Od úvodního hvizdu obsadili střed pole Jindřišek s Hrubým. Zpět do stoperské trojky se zasunul Hůlka a Beran byl naopak vysunut do útočného trojúhelníku. První opravdovou šanci měl Liberec, když Tupta uháněl na branku. V šestnáctce ho dostihl Křapka a slovenský útočník naštěstí střílel křížem vedle tyče. Na další příležitost se čekalo až do nastaveného času, kdy Hrubý krásným centrem našel Puškáče, ale útočník Klokanů hlavičkoval nad branku. 

Druhý poločas začal dvěma šancemi Liberce. Frýdek centrem od rohového praporku našel Kulenoviće, avšak liberecký útočník hlavou těsně minul branku. Jen o chvilku později centr ze strany propadl až na zadní tyč ke Ghalimu. Proti němu vyběhl Reichl a domácí rychlík zakončil do boční sítě. Poté došlo k zásadnímu momentu, protože Hrubý ve vlastní šestnáctce fauloval Frýdka a následoval pokutový kop. Exekutor Tupta pálil z penaltového puntíku tvrdě k levé tyči, jenže mrštný Reichl fantasticky ránu vyrazil. Do útoku vyrazila Bohemka, jmenovitě Matouškem, který využil své rychlosti a uháněl na branku. Akci volil střelou zpoza šestnáctky, ale nad branku. Vzápětí to šajtlí zkoušel Jindřišek, ránu zkušeného záložníka obránce Liberce srazil na roh. Pak Frýdek parádním obloučkem vysunul Rabušice, proti němuž se znovu výborným reflexem zaskvěl Reichl. V závěru však rozhodl Kozák, jehož rána zpoza šestnáctky krásně zapadla k tyči.

FC SLOVAN LIBEREC - BOHEMIANS PRAHA 1905 0:1 (0:0)
U Nisy • neděle 06.08.2023 • 15:00 • 3. kolo F:L

Branky: 90+1. Kozák (Křapka)
Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf
ŽK: Doumbia, Ghali - Matoušek, Hůlka, Beran
Diváci: 2958

FC Slovan Liberec:
Vliegen - Plechatý (17. Prebsl), Chaluš, Pourzitidis - Ghali, Červ, Doumbia, Mikula (90+2. Horský) - Frýdek - Tupta (73. Rabušic), Kulenović (73. Fukala)
Trenér: Luboš Kozel

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl, Jindřišek, Hrubý, Dostál (79. Kovařík) - Matoušek (79. Kozák), Beran - Puškáč (46. Necid)
Trenér: Jaroslav Veselý