Zpátky do Ďolíčku, v neděli přijede Slovácko!

Klokani se proti Moravanům pokusí navázat na vítězství z Liberce.

Zpátky do Ďolíčku, v neděli přijede Slovácko!

Polovina srpna se pomalu blíží a na programu je čtvrté kolo FORTUNA:LIGY. Jedno z nedělních utkání bude hostit také Ďolíček, kde se odehraje tradiční prvoligový souboj. Bohemians se doma utkají se Slováckem. Od posledního vzájemného utkání ubydou tři měsíce v pondělí. V květnu skončil duel ve Skupině o titul bezbrankovou remízou. Nyní se oba týmy potkají zcela v jiných rolích, protože liga je teprve na svém začátku.

Zápas začíná v Ďolíčku s úderem 15. hodiny. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Pechanec. Asistovat mu budou Jaroslav Kubr s Lukášem Machačem. Vstupenky jsou k dispozici na internetu u Ticketportalu. 

VSTUPENKY ZDE

1.FC SLOVÁCKO

Moravané v letní přestávce zavítali do Rakouska, kde narazili na známý Olympiakos FC, německý SV Holstein Kiel, ale také rakouský Red Bull Salzburg. Jediná výhra na herním kempu se zrodila právě proti poslednímu zmiňovanému (3:0). V dalších dvou utkáních svěřenci trenéra Svědíka padli, konkrétně 1:2 s předním týmem řecké Super League. Nejtěsnější porážkou skončil ještě duel s účastníkem 2. Bundesligy. 

Do soutěže vstoupilo Slovácko jasnou výhrou nad Českými Budějovicemi (4:1). Doposud jde však o jediný tříbodový úspěch. Ve druhém kole se sice povedlo odvézt bod z horké půdy ostravského Baníku (0:0), ale minulý týden vyšlo Slovácko střelecky i bodově naprázdno v duelu s Olomoucí (0:2). Proti Hanákům měli svěřenci kouče Martina Svědíka dostatek obrovských šancí, avšak proměnit je se nedařilo. Naopak chyby v defenzivě dokázala Olomouc zužitkovat ve svůj prospěch.

Z KABINY SOUPEŘE

Minulé zápasy jsou jedna věc, ale aktuální rozpoložení už druhá. Přesně to vystihuje asistenta trenéra Jana Baránka: „My se úplně nedíváme na to, jak jsme s nimi hráli v předchozích zápasech. Zajímá nás spíš aktuální tým, momentální forma, herní styl a jeho principy. Tenhle zápas bude oproti těm předchozím asi trochu jiný. Samozřejmě někteří hráči jsou tam stejní, ale půjde o aktuální formu a rozpoložení, které v tom zápase bude rozhodovat. Jde o situace v šestnáctkách a právě o nich zápas bude.”

Svůj pohled na Zelenobílé přidal i zadák Stanislav Hofman: „Na Bohemku pojedeme určitě získat ztracené body s Olomoucí. Známe herní styl Bohemky, který je nepříjemný. V týdnu jsme se na ně připravovali. Věřím, že se nám v Ďolíčku podaří zvítězit a ukončit tu sérii čtyř zápasů, kdy jsme je neporazili. Na začátku sezony měli asi plnou hlavu předkola v Evropské konferenční lize, takže vstup měli všelijaký, ale zvládli dvakrát vyhrát. To pro ně může představovat určitou vzpruhu. Do Ďolíčku chodí hodně fanoušků, což na Bohemku vytváří určitý tlak, že musí výsledky potvrzovat. Očekávám vyrovnaný zápas, který asi rozhodne i jen jeden gól.”

POHLED NA SOUPEŘE

Slovácko hned v prvním zápase těžilo ze svého presinku, při němž v duelu s Českými Budějovicemi dvakrát získali míč při rozehrávce Jihočechů a vstřelili vcelku snadnou branku. Nebezpečí Slovácka pochází také z pravé strany, která patří velezkušenému rekordmanovi Milanu Petrželovi s Petrem Reinberkem v zádech. Pravonohý šikula s jedenáctkou na zádech se podílel nejen na gólu Kima do sítě Českých Budějovic, ovšem právě u něj započalo několik akcí v duelu s Olomoucí, jež však jeho spoluhráči nedokázal využít ve vstřelenou branku.

POROVNÁNÍ OBRÁNCŮ

Od začátku sezony je v případě Klokanů stálicí v obraně levonohý univerzál Matěj Hybš. Na straně Slovácka pak ještě zkušený zadák Michal Kadlec. Stoper Bohemians má z hlediska ofenzivní části hry k dobu i jednu asistenci. Z hlediska vybraných obranných statistik má navrch právě letní posila Bohemians.



ZMĚNY V KÁDRU

Odchody:
Filip Nguyen (brankář) - přestup do Công An Ha N?i FC
Patrik Šimko (obránce) - přestup do Tatran Prešov
Vladislav Levin (záložník) - přestup do Arsenal Tula

Příchody:
Milan Heča (brankář) - volný hráč
Matěj Valenta (záložník) - hostování z SK Slavia Praha
Rigino Cicilia (útočník) - volný hráč

BOHEMIANS PRAHA 1905


Klokani se do svého domácího prostředí vrací po dvou týdnech. Naposledy se v Ďolíčku představili poslední červencovou neděli, kdy však nebodovali, protože všechny body odvezly Teplice. Nyní si tak svěřenci trenéra Jaroslava Veselého budou chtít reputaci napravit a slavit tři body konečně také u Botiče.

Bohemians - Slovácko 0:0 (0:0)
Bohemians - Slovácko 0:0 (0:0)
Asistent trenéra Ivan Hašek se neohlížel pouze za posledními zápasy se Slováckem, ale i na jeho vstup do ligy: „Na jaře jsme sehráli se Slováckem tři zápasy, které si byly v podstatě podobné. V sázce nebyly jen tři body, ale také postavení v tabulce směrem k postupu do evropských pohárů. Nám se dařilo v těch utkáních být úspěšní, což zpětně kvitujeme. Nicméně teď je před námi jiný zápas. Soutěž je na začátku. Slovácko sice na úvod vyhrálo, ale naposledy doma prohráli s Olomoucí. Navíc doma, a to je vždycky nepříjemné. Určitě budou namotivovaní a do zápasu s námi půjdou s cílem tyhle ztracené body získat zpět."

„Proti Olomouci měli spoustu šancí a výsledek zápasu mohl být určitě jiný. Nicméně nedokázali své šance proměňovat, což se ve fotbale stává. Nemůžeme na to ovšem určitě spoléhat. My v Liberci také přežili několik šancí soupeře, včetně penalty a následně nám stačil jeden gól k výhře. V defenzivě musíme být neustále důslední a nepouštět soupeře do šancí. Venku jsme udrželi dvě čistá konta, doma zatím jednou prohráli. Chceme konečně vyhrát také doma a potěšit fanoušky doma v Ďolíčku," konstatoval jasný cíl Klokanů pro nedělní odpoledne.