Bohemka doma podlehla Slovácku

Utkání rozhodl gól Hofmann v nastavení prvního poločasu.

Bohemka doma podlehla Slovácku

Proti Slovácku se trenéři rozhodli sestavu nezměnit, a tak na hrotu útoku nastoupil Puškáč. Pod ním operovali Beran s Matouškem. Po patnácti minutách hry se Klokani vydali do rychlého protiútoku. Na jeho konci Dostál odcentroval na Puškáče, který hlavou zakončil těsně vedle pravé tyče. Za hosty zahrozil únikem po straně Petržela, ale fantasticky ho vychytal Reichl. Téměř okamžitě znovu hrozila Bohemka, když po závaru střílel Hůlka, ale Heča skvělým zákrokem zachránil svůj tým. Po přihrávce Hybše pak zakončoval Matoušek, avšak v tísni pálil mimo tři tyče. Do úniku se dostal i Kim, jehož Reichl skvěle vychytal. Odražený balon napálil na branku Vecheta, ovšem Hůlka ránu zablokoval. V nastaveném čase se prosadili hosté, když Kadlecovu střelu nejprve vyrazil Reichl, ale dorážející Hofmann už byl přesný. 

Ve druhé půli hned zkraje zaútočili hosté, ale další úspěšný zákrok si proti střele připsal Reichl. Na druhé straně zažongloval s balonem Köstl a vypálil levačkou k tyči, kde vyrazil balon Heča. Pojistku vedení měl na noze střídající Juroška, když už obešel Reichla, ale brankář Bohemky střelu mířící do prázdné branky dokázal lapit. V závěru hráli Klokani přesilovku, neboť byl vyloučen Cicilia. Tu okamžitě využili Kovaříkem, který na zadní tyči procpal balon do sítě, ale gól nebyl pro ofsajd uznán. Záhy nařídil sudí Pechanec penaltu pro Slovácko, ale po kontrole záznamu ji zase dovolal.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - 1.FC SLOVÁCKO 0:1 (0:1)
Ďolíček • neděle 13.08.2023 • 15:00 • 4. kolo F:L

Branky: 45+3. Hofmann
Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Machač
ŽK: Kovařík - Svědík (trenér Slovácko), Kadlec
ČK: 86. Cicilia (Slovácko)
Diváci: 5612

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Hůlka, Křapka (88. Mužík), Hybš - Köstl, Jindřišek (57. Kovařík), Hrubý, Dostál - Matoušek (73. Prekop), Beran (57. Kozák) - Puškáč (57. Necid)
Trenér: Jaroslav Veselý

1.FC Slovácko:
Heča - Hofmann (66. Srubek), Daníček, Kadlec - Reinberk (45. Sinyavskiy), Havlík, Valenta, Kalabiška - Kim (62. Holzer), Petržela (62. Juroška) - Vecheta (46. Cicilia)
Trenér: Martin Svědík