Dostál: Situací na vedoucí gól bylo dostatek

Porážku se Slováckem zhodnotil obránce Martin Dostál.

Dostál: Situací na vedoucí gól bylo dostatek

Nedělní domácí utkání se Slováckem okomentoval Martin Dostál. Zkušený zadák se rozpovídal o inkasované brance a příležitostech Klokanů. 

Podruhé v této sezoně jsme vyšli doma naprázdno. Dá se říct, čím to je?
Úplně nevím, proč se to vyvíjí takto, ale pochopitelně se pokusíme tohle zjistit. Pokaždé je však určující, zda se nám povede dát první gól. Nepovedlo se nám to ani s Teplicemi, ani se Slováckem. Pak se ty zápasy strašně těžko otáčí. To ještě umocňuje fakt, pokud na sebe narazí takhle vyrovnaní soupeři. Byli jsme na Slovácko po taktické stránce dobře připraveni, ovšem stejně tak i oni na nás. Přesto jsme si vytvořili dost situací, které měly takové parametry, abychom je využili ve vedoucí gól. To se bohužel nepovedlo, dostali jsme gól a vývoj utkání jsme už ve svůj prospěch zvrátit nedokázali.

Bylo tohle utkání se Slováckem nejotevřenější, když se ohlédneme do minulého ročníku?
Z těch domácích zápasů asi ano. Ještě více se hrálo nahoru dolů na podzim loňského ročníku, kdy jsme vyhráli 4:2. Jak jsem říkal, očekávali jsme, že na sebe narazí dva soupeři, kteří jsou na sebe připravení. Přesto si myslím, že v prvním poločase jsme měli jít do vedení. Utkání by pak vypadalo jinak, jenže průběh byl naprosto opačný. Sice se nám povedlo vstřelit gól, avšak ten bohužel neplatil. 

Bohemians - Slovácko 0:1 (0:0)
Bohemians - Slovácko 0:1 (0:0)
Gól jsme inkasovali v nastavení první půle ze standardní situace...
Těch chyb se tam událo víc. Slovácko rozehrálo roh svým secvičeným signálem. Nesplnili jsme si zadané úkoly při osobním bránění a dohrání standardní situace. Dorážka byla pro Hofmanna celkem snadná. Sice se mu ještě snažil Hůlis (Lukáš Hůlka - pozn. red.) zabránit, ale nakonec z toho byl stejně gól.

Po přestávce jsme se snažili krok srovnat, ale branku se vstřelit nepovedlo...
Nesváděl bych to úplně na štěstí. Chybí nám asi nějaký větší důraz a chtíč za tím gólem jít. Máme spoustu situací, kdy si umím představit, že se dá balon do branky dotlačit. Jen matně si vzpomínám na nějakou naší branku, která padla třeba po brankářem vyražené střele z dálky a my mohli dorážet. To nám chybí. Měli jsme si také pomoci standardní situací, minimálně ke srovnání. Slovácko jí využilo pro rozhodnutí celého zápasu a zisk tří bodů. I po tom neuznaném gólu ještě zbývalo dost času, abychom branku vstřelili. Kopali jsme dva rohové kopy a jednu standardní situaci kolem šestnáctky, ale asi jsme to nezahráli úplně nejlépe, protože z toho gól prostě nebyl.