Béčko doma skolilo rezervu Plzně

Klokani i z druhého soutěžního klání odešli jako vítězové.

Béčko doma skolilo rezervu Plzně

První domácí zápas čekal B tým Klokanů v neděli dopoledne proti rezervě ambiciózní Viktorie Plzeň. V úvodních minutách měli balon na kopačkách častěji hostující hráči, kteří se však k nebezpečnému zakončení nepropracovali. Z nenápadné akce udeřili naopak Zelenobílí.

Na levé straně si Bělaška vyměnil balon s Bartkem. Následně mladý záložník odcentroval do pokutového území, kde neatakovaný zadák Doubek chtěl míč odvrátit, avšak hlavou zamířil rovnou pod břevno za záda vlastního brankáře, a tak Klokani vedli. Plzeň však srovnala vskutku bleskově. Planeta prostrčil míč do běhu Vrbovi. Přízemní centr západočeského útočníka si přesně našel Krůta, jenž se dostal před Lehovce a nechytatelnou střelou poslal míč za Soukupova záda. 

Bohemians B - Plzeň B 3:1 (2:1)
Bohemians B - Plzeň B 3:1 (2:1)
Dvacet minut poté se rozběhl vstříc plzeňské brance Marhoul, jemuž sice hlavou sebral míč Gabriel, ale následně ho podkopl. Sudímu Matějkovi nezbylo nic jiného, než nařídit pokutový kop. Jeho zahrání se ujal Matěj Kadlec, bohužel střelu k pravé tyči zlikvidoval vysoký brankář Baier. Následný rohový kop rozehráli nakrátko Farkaš s Bělaškou. Druhý jmenovaný pak přihrávkou do pokutového území našel pod sebe nabíhajícího Marhoula. Útočník Klokanů střílel pravačkou z prvního doteku, ovšem Baier výborným zákrokem udržel remízový stav.

Před poločasovou přestávkou si však Zelenobílí vzali svůj náskok zpátky. Farkaš uzmul odražený balon a přihrál doprava Lehovcovi. Autor vítězné branky z duelu s Robstavem odcentroval na zadní tyč. Tento prostor obýval Pomahač. Hnědovlasý útočník si stehnem míč zpracoval, aby milimetrově přesnou ránou k přední tyči určil těsné vedení Bohemians po prvním poločase. 

Bohemians B - Plzeň B 3:1 (2:1)
Bohemians B - Plzeň B 3:1 (2:1)
Zkraje druhé půle byli hosté blízko ke srovnání, když střídající Kodýdek hlavičkoval z bezprostřední blízkosti, ale vynikající zákrok brankáře Bohemians zamezil inkasované brance. O deset minut později zakončoval uvnitř šestnáctky Vrba, ovšem přízemní střelu doprostřed branky si Soukup pohlídal. Klokani však také hrozili. Bartkův centr od postranní čáry směřoval na hlavu střídajícího Lišky. Vysoký útočník dokázal hlavou zakončit, ale Baier mohl zůstat klidný. Na druhé straně poslal Doubek míč před branku do šance Kodýdkovi, ale ten naštěstí zakončil mimo tři tyče.

Pražané se dočkali pojistky. Střídající Doležal předskočil Doubka a nahrál Pomahačovi. Forvard Klokanů se v pokutovém území individuálně prosadil přes Lörincze a křižnou střelou o levou tyč pojistil výhru Bohemians.