Hráči na hostování v úvodu druhé ligy

Přinášíme přehled o kmenových hráčích Bohemians, kteří působí ve F:NL. 

Hráči na hostování v úvodu druhé ligy

Stejně jako v minulé sezoně, tak i letos Bohemians evidují své hráče na hostování ve druhé nejvyšší soutěži. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má za sebou pět odehraných kol.

Filip Dostál (FC Sellier & Bellot Vlašim) - mladý obránce si vysloužil svými výkony v dresu B týmu zkoušku v kádru Vlašimi, která pro něj skončila úspěšně, tedy přesunem do druhé ligy. Hned v úvodním kole naskočil v závěru na hřišti ambiciózního Brna, proti němuž pomohl k udržení remízového výsledku (1:1). Následně přihlížel z lavičky náhradníků další remíze, tentokrát s MFK Chrudim (1:1). Druholigový debut v základní sestavě si odbyl na hřišti Varnsdorfu, kde svěřenci trenéra Martina Hyského znovu remizovali (3:3). Ve čtvrtém kole Vlašim doma brzy vedla proti Vyškovu, ale chvilku před závěrečným hvizdem inkasovala vyrovnávací branku (1:1). Dostál do tohoto duelu nenaskočil. O víkendu pak Vlašim vyrazila do Prostějova, kde si připsala svou premiérovou výhru (1:0). Kmenový obránce Bohemians naskočil do utkání až v závěru, aby pomohl těsný náskok uhájit. 

Martin Nový (FC Zbrojovka Brno) - pravonohý univerzál odehrál tři celé zápasy. Hned ten úvodní s Vlašimí (1:1), kdy Brno zachránilo remízu jedenáct minut před konce. Poté byl u výhry na Andrově stadionu s Olomoucí B (2:1). Právě na Hané asistoval přesnou přihrávkou pod sebe na vítězný gól, jehož autorem byl Roman Potočný. Dále byl Nový u prohry s Táborskem (1:2). Proti týmu z jihu Čech zvládlo Brno srovnat, avšak vzápětí inkasovalo rozhodující gól. Pro zápasy s Duklou Praha (0:2) a Chrudimí (4:1) chyběl v nominaci trenéra Luďka Klusáčka. 

Vladimír Zeman (FC Silon Táborsko) - mladý křídelník zažil povedenou přípravu a hned v prvním utkání nechyběl v základní sestavě. Proti Kroměříži odehrál necelou hodinu hry a v zápasech se Spartou B a Brnem byl střídán po prvním poločase. Právě ambicióznímu Brnu vstřelil svůj premiérový druholigový gól, a to už ve třetí minutě utkání. O víkendu v duelu s Jihlavou opustil hrací plochu po padesáti minutách hry. Jednou mu patřila i role střídajícího hráče. Konkrétně v Chrudimi, proti níž odehrál třiadvacet minut. 

Program v dalším kole:
18. srpna, pátek, 17:45, ČT sport | Sparta B - Brno (Nový)
19. srpna, sobota, 17:00 | Vlašim (Dostál) - Příbram 
19. srpna, sobota, 17:00 | Táborsko (Zeman) - Vyškov

Přímé přenosy z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY naleznete ZDE.