B tým padl v Karlových Varech

Klokani ztratili těsné vedení a po dvou gólech během pěti minut prohráli.

B tým padl v Karlových Varech

Ve třetím utkání sezony odcestovali Klokani do Karlových Varů, kde se na umělé trávě utkali s domácí Slavií. Ta v úvodních dvou kolech prohrála. Nejprve doma podlehla těsně rezervě pražské Dukly (0:1) a minulý víkend si odvezla vysokou porážku (1:4) ze hřiště Motorletu. Hned v úvodu pronikl do pokutového území Lehovec, ale jeho rána orazítkovala pouze pravou tyč. Na druhé straně zahrával přímý kop Vyleta. Přízemní ránu zpoza šestnáctky u své pravé tyče zlikvidoval Valeš. Poté si zaběhl za obrannou linii Těšínský a našel Marhoula, který ale ve velké šanci střílel vedle. V nastaveném čase Těšínského centr propadl až na roh pokutového území k Pomahačovi, jenž pravačkou nádherně napálil balon křížem do šibenice.

Po přestávce mohl využít zaváhání domácho gólmana Lehovec, ale rychlý bek z úhlu opuštěnou branku netrefil. Zčistajasna se srovnání dočkal domácí celek, když střela Skybinskyiho letěla k levé tyči zapadla do sítě. Vzápětí Petrouš ve vlastní šestnáctce fauloval Geňa a sudí Hanousek nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Geňo, který střelou k levé tyči poslal Karlovy Vary do vedení. Klokani vrhli ještě síly do útoku, ale jejich útokům se domácí dokázali ubránit a Pluhařovu střelu skryl v rukavicích brankář Chára.

FC SLAVIA KARLOVY VARY - BOHEMIANS PRAHA 1905 B  2:1 (0:1)
Karlovy Vary, UMT Drahovice • sobota 19.08.2023 • 18:00 • 3. kolo ČFL, skupina A

Branky: 65. Skybinskyi, 70. Geňo z penalty - 45+2. Pomahač (Těšínský)
Rozhodčí: Hanousek - Bohata, Pánek
ŽK: Vyleta, Horník, Skybinskyi, Pěkný - Marhoul, Petrouš
Diváci: 478

FC Slavia Karlovy Vary:
Chára - Černý, Pěkný, Vyleta, Andersen - Maňák - Krčma, Skybinskyi, Horník, Žilák (37. Geňo) - Červený
Trenér: Marian Geňo

Bohemians Praha 1905 B:
Valeš - Damašek, Kadlec, Petrouš - Lehovec (71. Doležal), Farkaš, Nekvasil (81. Bárta), Těšínský - Bělaška (65. Skořepa) - Pomahač, Marhoul (71. Pluhař)
Trenér: Dalibor Slezák