Bohemka prohrála v Českých Budějovicích

Klokani padli na Střeleckém ostrově po gólech Adedirana, Havla a Osmančíka.

Bohemka prohrála v Českých Budějovicích

Na Střeleckém ostrově proti Českým Budějovicím nastoupil od úvodního hvizdu útočník Kozák. Hned v úvodu nebezpečně centroval Hora, ale Reichl míč vytáhl na roh. Poté centr Trummera zakončil na přední tyči Čermák, ovšem přesný nebyl. Do střelecké pozice se dostal i Čmelík, ovšem Reichl jeho pokus lapil. Klokani hrající v černých dresech si připsali nebezpečné zakončení v osmadvacáté minutě po obléhání domácí branky, kdy Kozák pálil levačkou, ale Janáček ránu ztlumil v rukavicích. Před pauzou křížný pas Dostála přistál u Köstla, jehož střela jen o malý kousek prolétla kolem levé tyče do zámezí. Během nastaveného času se dostalo do vedení Dynamo, když se Adediran prosadil hlavou po rohovém kopu. Ještě před hvizdem Beran zpětnou přihrávkou dal míč proti noze Prekopovi, který však přestřelil.

Po přestávce zahráli secvičený roh Klokani. Od rohového praporku Hybš nahrál Kozákovi, před nímž však míč skočil, a tak rána útočníka letěla vysoko nad. Záhy Adediran prostrčil Suchanovi, jehož střelu vyrazil Reichl a následnou dorážku Čermáka skvěle ještě za přispění spoluhráče vytěsnil na roh. Jenže po něm odražený míč napálil Suchan, střelu ještě tečoval hlavou Havel tak šťastně pro své barvy, že balon doskákal do sítě. Jedenáct minut před koncem Hrubý nabil proti noze Jindřiškovi, avšak ránu zkušeného záložníka lapil do náruče Janáček. Do kontrů vyráželi ale domácí. Jeden takový zakončil Adediran, pozorný Reichl ale střelu nadvakrát zlikvidoval. V poslední minutě ještě Ondrášek nabídl šanci Osmančíkovi, který ji proměnil ve třetí branku.

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE - BOHEMIANS PRAHA 1905 3:0 (1:0)
Střelecký ostrov • neděle 20.08.2023 • 15:00 • 5. kolo F:L

Branky: 45+2. Adediran, 58. Havel, 90. Osmančík
Rozhodčí: Petřík - Váňa, Leška
ŽK: Havel (České Budějovice)
Diváci: 3756

Dynamo České Budějovice:
Janáček - Broukal, Čoudek (22. Králik), Havel, Trummer - Čermák (75. Hellebrand), Hora - Čmelík (63. Osmančík), Suchan (75. Skalák), Adediran - Ondrášek
Trenér: Marek Nikl

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Hůlka, Křapka (78. Necid), Hybš - Köstl (61. Kovařík), Jindřišek, Beran (61. Hrubý), Dostál - Matoušek (30. Prekop), Kozák - Puškáč (61. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý