Klokany znovu srazily standardní situace

Bohemka na jihu Čech inkasovala tři branky a odvezla si porážku.

Klokany znovu srazily standardní situace

Do utkání s Českými Budějovicemi nastoupili Klokani s jedinou změnou oproti domácímu klání se Slováckem. Místo Hrubého byl v základní sestavě Kozák, který se vysunul do útočné trojice. Beran se poté zatáhl do středu hřiště po bok Jindřiška.

Uplynuly dvě minuty a domácí zahrávali standardní situaci. Exekuce se ujal Hora, jehož kroucený centr na zadní tyč s námahou vytáhl Reichl na rohový kop. Zakončení se v perném vedru dočkali diváci ve třinácté minutě. Centr rakouského beka Trummera si na přední tyči našel Čermák. Domácí záložník nezakončoval v ideální pozici a prudkou nabídku poslal hlavou mimo branku. Třetí střelecký pokus Dynama měl na svědomí Čmelík po Suchanově přihrávce. Přízemní střela krajního záložníka zpoza pokutového území nenadělala Reichlovi příliš mnoho starostí.

České Budějovice - Bohemians
České Budějovice - Bohemians
Na konci úvodní třicetiminutovky se nebezpečného zakončení dočkali také Klokani. Nejprve Kozákův centr proletěl na zadní tyč, kde se balon dostal k Beranovi. Blonďatý středopolař pálil prudce levačkou, jenže domácí zadáci ránu zablokovali. Balon se dostal na pravou stranu znovu ke Kozákovi, který si ho v pokutovém území zasekl na levačku a tvrdě vypálil, ale jeho dělovku brankář Janáček ztlumil ve svých rukavicích. Chvilku před odchodem do kabin si Bohemians vytvořili ještě jednu příležitost. Na levé straně měl balon v moci Dostál, ten ho křížem poslal přímo do pokutového území na Köstla. Pravonohý zadák pálil po zemi k levé tyči, střela bohužel jen o centimetry prosvištěla kolem konstrukce do zámezí.

Přišlo nastavení a s ním i tvrdá rána do řad Klokanů. Pod kotlem fanoušků Bohemky zahrával rohový kop Hora. Razantní centr doletěl do prostoru mezi malé vápno a penaltový puntík. Do mlýnice hráčů si naběhl ze zadní tyče Adediran a hlavou pod břevno poslal České Budějovice do vedení.

Během nastavení ještě mohli Pražané srovnat, když kombinovali na levé straně hřiště. Dostál pak prostrčil balon Beranovi. Střední záložník dobře nahrával pod sebe do druhé vlny, kam si seběhl Prekop. Střídající útočník se do míče opřel levou nohou, avšak pálil vysoko nad branku gólmana Janáčka. První dějství tak skončilo za těsného vedení Českých Budějovic.

Ve druhém poločase se Klokani pokoušeli využít rohový kop ke srovnání stavu. Hybš ho zahrál přízemní přihrávkou na Kozáka. Před útočníkem Bohemky míč bohužel na poslední chvíli trošku skočil, a tak střela zpoza šestnáctky letěla vysoko nad. Vzápětí zase útočilo Dynamo. Křídelník Adediran přihrál do vápna Suchanovi, jeho přízemní ránu výborně zneškodnil Reichl. K dorážce se ještě přihnal Čermák, ale brankář Klokanů ji fantasticky vytáhl na roh. Z něj ale k neštěstí Klokanů přišla druhá branka. Centr Hory odvrátil Prekop za pokutové území. Tam hlídal prostor Suchan, který se do míče opřel levačkou. Do jeho střely ale vložil hlavu jihočeský kapitán Havel, čímž změnil její směr a míč skončil v síti.

České Budějovice - Bohemians
České Budějovice - Bohemians
Pražané provedli tři střídání a vrhli se do útočení. Brejkové situace se tak otevíraly domácím. Při jednom takovém protiútoku Adediran vysunul do úniku Suchana, jehož Reichl dokázal vytlačit do úhlu a následná přihrávka před branku svého správného adresáta nenašla. Klokani se snažili závěr zdramatizovat. Hrubý udržel míč u šestnáctky a nabil pod sebe proti noze Jindřiškovi. Kapitán Bohemians nic nevymýšlel a tvrdě pálil, ale Janáček v brance ránu skryl do náruče. O slovo se přihlásil znovu agilní Adediran, když se uvolnil v pokutovém území do střelecké pozice, ovšem jeho projektil nadvakrát Reichl zlikvidoval.

V samotném závěru přišel ještě třetí gól Českých Budějovic. Uprostřed hřiště měl míč na noze Hellebrand a křížným pasem ho přenesl k Ondráškovi. Útočník Dynama si balon zpracoval a počkal na náběh svých spoluhráčů. Pak přihrál střídajícímu Osmančíkovi, jenž na malém vápně měl snadnou práci a střelou do odkryté branky stanovil konečný výsledek utkání.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „V podstatě se nám scénáře neustále opakují. Hrál se vyrovnaný zápas, ale rozhodl důraz v obou šestnáctkách a naše nedůslednost. Nedohrávali jsme konce poločasů. Jako klíčovou situaci vidím tu šanci před prvním inkasovaným gólem. Míč letí před brankou, tři hráči na to koukají a nedoneseme ho tam. Záhy pak po brejku je roh, který neodehrajeme pryč. Pak byl druhý, třetí a gól. Trápí nás nedůraz a v našem obranném vápně nejsme dostatečně důslední. Vloni byly standardní situace naší doménou a teď z nich dostáváme góly. Pokud budeme takto bránit dál, bude se nám hrát těžko. Porážka je krutá, ale zasloužená. Pokud nezměníme přistup a důraz ve vápně, neposuneme se."

Další ligový zápas čeká Klokany v neděli 27. srpna 2023. Na domácí půdě přivítají hradecké Votroky. Zápas v Ďolíčku startuje v 15 hodin a vstupenky koupíte v síti Ticketportal.
#BOHEMKADOTOHO

Bohemka TV