Köstl: Za gólem musíme jít víc

Obránce Daniel Köstl zhodnotil zápas v Českých Budějovicích.

Köstl: Za gólem musíme jít víc

Utkání na jihu Čech okomentoval Daniel Köstl. Obránce Klokanů popisoval příležitost ze závěru prvního dějství a následný inkasovaný gól. 

V závěru první půle jsi měl šanci. Snažil ses spíš přihrávat?
Dosty (Martin Dostál - pozn. red.) mi dal do vápna krásný míč a snažil jsem se ho vrátit pod sebe. Trochu mi to sjelo, takže nakonec asi míč mohl s přispěním štěstí zapadnout do sítě. Na druhou stranu bychom tomu měli jít naproti víc i my samotní a prostor na zadní tyči zavírat. Poslední dobou si za gólem málo jdeme.

Úvod patřil domácím, ale pak se hra uklidnila. Cítili jste na Českých Budějovicích tlak i v zápase?
Věděli jsme o situaci, v níž se Dynamo nacházelo. K soupeři máme respekt, ale i tak bychom tyto zápasy prostě měli zvládat. Nechápu, že pokaždé to vyjde na nás a dáme jim takový dárek. Měli problémy a znovu se chytnou utkáním s námi. Od každého dostali pomalu pět branek. My nejsme schopni na to nejen navázat, ovšem navíc dostaneme trojku. To je prostě špatně. 

České Budějovice - Bohemians 3:0 (1:0)
České Budějovice - Bohemians 3:0 (1:0)
Byla klíčová situace, kdy domácím měli v nastavení první půle tři rohy po sobě a z toho posledního skórovali?
Je to náš nešvar. Každý má při těchto situacích svou úlohu, kterou si musí splnit. Nikdo z toho nesmí vypadnout, protože jakmile se tak stane, ukáže se to. Možná se nám to také vrací proto, že nejsme v ofenzivě tolik hladoví. 

V prvním poločase nás trápily také nepřesnosti. Je za tím křeč, kdy se nám herně nedaří?
Víme, že po té herní stránce to ideální není. Počasí je pro oba týmy stejné. Ačkoliv je samozřejmě to vedro až nechutné, tak se na to vymlouvat nebudeme. Soupeř to cítí stejně. Když to nejde fotbalově, musí každý z nás přidat na důrazu a trochu to aspoň odkopat.