Ďolíček bude v neděli hostit souboj s Hradcem Králové

Zelenobílí se v šestém kole F:L utkají s houževnatými Východočechy.

Ďolíček bude v neděli hostit souboj s Hradcem Králové

První třetina základní části nejvyšší soutěže míří do svého druhé části. Úvodních pět kol je již minulostí a o víkendu budou na stadionech rozehrány další zápasy. Bohemians se vrátí zpět do svého domácího prostředí, kde se utkají s Hradcem Králové. V Ďolíčku na sebe narazí dva aktuální tabulkoví sousedé. Klokani z desátého místa ztrácí na deváté Východočechy jeden bod.

Utkání má shodný začátek, jako předchozí domácí zápasy Klokanů. Zahajovací výkop je naplánován na nedělní 15. hodinu. Vstupenky jsou v prodeji na internetu. Nákup provedete během pár minut po kliknutí na banner pod tímto odstavcem. Jako hlavní rozhodčí byl na nedělní klání delegován Tomáš Batík. V jeho třiatřicátém klání mu budou asistovat Janové Paták s Dohnálkem. 

VSTUPENKY ZDE

FC HRADEC KRÁLOVÉ


Východočeský klub se v létě mohl na novou sezonu těšit mimořádně o něco víc. Konečně je totiž nečekala sezona v azylu, protože stavba nového stadionu v Hradci Králové se chýlila ke svému konci. Po sportovní stránce to Hradec "odnesl" dvěma zápasy venku na úvod ligy. Navíc šlo o duely na hřišti pohárových účastníků, Slavie a Plzně. Z těchto dvou klání vyválčil Hradec bod na západě čech (1:1). Narozdíl od posledního kola základní části v loňské sezoně, kdy Východočeši v Edenu remizovali, se jim tentokrát nevedlo a zrodila se porážka (0:2).

O prvním srpnovém víkendu už dlouhé čekání skončilo. V sobotu 5. srpna otevřel Hradec nový fotbalový stánek utkání třetího kola proti Českým Budějovicím. Téměř ve vyprodané Malšovické aréně sledovalo přes devět tisícovek diváků drtivou výhru (5:1). Euforii kalil dlouhý návrat z Ostravy, kde Hradec padl (0:2). Nicméně faktor domácího stadionu se znovu ukázal v minulém kole. To tým kolem Václava Pilaře srazil Zlín (2:0). 

Z KABINY SOUPEŘE

K nedělnímu klání poskytl pár slov asistent hlavního kouče Hradce, kterým je Stanislav Hejkal: „Říká se, že náročnější program může týmy poznamenat. V minulé sezoně to postihlo Slovácko. Jde ovšem o interní záležitosti Bohemky. Nemám právo to hodnotit. V každém případě už v Evropě nejsou a soustředí se jen na ligu. Ďolíček je specifickým prostředím, tribuna je blízko k hráčům, ale s tím si musíme poradit.“

Neopomenutelnou kapitolu napsal v Ďolíčku také záložník Jakub Rada: „Těším se na Bohemku hodně. Ďolíček je specifické místo a většina hráčů ho nemá ráda. Já tam ale strávil hodně let. Stihl jsem si to prostředí oblíbit. Věřím, že se nám tam podaří zase něco urvat.“

POHLED NA SOUPEŘE

Svěřenci trenéra Webera trápili Dynamo v domácím prostředí zejména rychlostí, kdy se po rychlých protiútocích prosadili Horák s Krejčím. Právě druhý jmenovaný však v tomto utkání hrozil i centry ze stran. Jednou z toho bylo nebezpečné zakončení Vašulína, podruhé už gól tohoto vysokého hroťáka. Trable měl v defenzivě Hradec zejména v duelu na hřišti Baníku Ostrava, kde naopak několikrát svou rychlost využili hráči trenéra Hapala. Záložník Buchta pláchl obránci Čechovi a vstřelil vítěznou branku utkání. 

Bohemians - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Bohemians - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Že ale patří centry ke zbraním houževnatého Hradce se ukázalo i proti Zlínu. Bezbrankové skóre rozsekl v nastavení první půle hlavou obránce Adam Gabriel. Opakovaně se ale jako problém Hradce ukázala druhá vlna, z níž jeho soupeři ohrožovali branku střeženou brankářem Pavolem Bajzou. Své šance z tohoto prostoru měl českobudějovický Adediran, ostravský Kubala a zlínský Slončík.

POROVNÁNÍ

Ve čtyřech letošních zápasech nastoupil blonďatý záložník Michal Beran, který se sice mezi střelce nezapsal, ale na jihu Čech připravil gólovou šanci Prekopovi. Letos přispěl také k vítězství na hřišti Liberce, kde nastoupil v základní jedenáctce. Proti sobě bude mít v neděli konkurenta, jemuž už se povedlo branku vstřelit. Je jím záložník Jakub Kučera.



ZMĚNY V KÁDRU

Odchody:
Michal Reichl (brankář) - přestup do Bohemians Praha 1905
Adam Gabriel (obránce) - přestup do AC Sparta Praha (následně FC Midtjylland)
Filip Novotný (záložník) - konec smlouvy
Pavel Dvořák (útočník) - konec smlouvy
Filip Firbacher (útočník) - hostování v FK Varnsdorf
Filip Kubala (útočník) - přestup do FC Baník Ostrava

Příchody:
Adam Zadražil (brankář) - přestup z FC Silon Táborsko
Filip Čihák (obránce) - hostování z FC Viktoria Plzeň
David Heidenreich (obránce) - přestup z Atalanta Bergamo
Daniel Horák (obránce) - volný hráč
Samuel Dancák (záložník) - hostování z FK Mladá Boleslav
Ladislav Krejčí (záložník) - volný hráč
Václav Pilař (záložník) - volný hráč
Petr Juliš (útočník) - přestup z MFK Chrudim
Ondřej Šašinka (útočník) - přestup z FC Baník Ostrava

BOHEMIANS PRAHA 1905


Klokani bohužel nezažívají povedené období. Ačkoliv dvakrát zažili radostnou cestu po dvou výhrách na hřišti soupeře, v Pardubicích a Liberci, tak naposledy doma padli těsně se Slováckem a naposledy inkasovali tři branky v Českých Budějovicích. 

Bohemians - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Bohemians - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Právě v těchto dvou zápasech inkasovali Zelenobílí ze standardních situací. Jak prozradil asistent trenéra Ivan Hašek, ty byly v týdnu velkým tématem: „Určitě jsme se v tréninku na standardní situace také zaměřili. V posledních zápasech jsme v nich udělali pár chyb. Bylo potřeba si o tom promluvit, některé věci si znovu ukázat a připomenout. Chceme v nich byli stejně silní, jako tomu bylo v minulé sezoně."

Hradec Králové patří k nepříjemným soupeřům: „Hrají stejným systémem a stylem, jakým bychom se chtěli prezentovat i my. Platí to hlavně pro domácí prostředí, kde se Hradci teď daří. Na novém stadionu vyhrál obě svá utkání. Nicméně teď budeme doma hrát my a věříme, ze nás fanoušci poženou za vítězstvím."