Derby B týmů skončilo remízou

Klokani ukázali snový obrat, ale k vítězství utkání nedotáhli.

Derby B týmů skončilo remízou

Poslední srpnový víkend přinesl B týmu Klokanů derby s pražskou Duklou. Ta v minulém kole, stejně jako Bohemians, poprvé poznala hořkost porážky. V domácím prostředí nestačila na Motorlet (0:1). Předtím zvládla dva venkovní zápasy, kdy si tři body odvezla z Karlových Varů (1:0) i Českých Budějovic (3:2). Hosté nastoupili do zápasu i s posilami z druholigového A týmu. Nejvýraznějšími postavami byli zkušení Buchvaldek se Škodou.

V úvodu po přihrávce Farkaše pálil Bělaška, ale branku přestřelil. Na druhé straně po kombinaci dostal míč proti noze Špatenka, jehož střelecký pokus však minul Valešovu branku. Další hostující akce už skončila gólem. Dukla se kombinačně dostala do šestnáctky a na konci akce Škoda dopravil balon do odkryté branky. Záhy Špatenka pláchl po straně, přihrál pod sebe Škodovi, který přidal druhý gól. Zelenobílí dokázali snížit. Za pasem Těšínského se vydal Pomahač, pronikl do šestnáctky, kde naservíroval balon Marhoulovi, jenž se nemýlil. Záhy nádherný pas Těšínského směřoval k Marhoulovi. Útočník Klokanů si posunul balon před sebe a střelou skrz brankáře srovnal krok. Smrtící čtyřminutovku završil Bělaška, jemuž nahrál Pomahač a skvostná rána znamenala vedení. Bohužel o chvilku později si centr našel Škoda a srovnal.

Po přestávce po pravé straně pláchl Marhoul, aby nabil pod sebe Bělaškovi. Šikovný záložník střílel dobře k levé tyči, ovšem Gothard dobrým zákrokem střelu zlikvidoval. Zpoza pokutového území to zkoušel i Špatenka, střelu ovšem srazili Zelenobílí na roh. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 B  - FK DUKLA PRAHA B 3:3 (3:3)
Praha, Uhříněves • neděle 27.08.2023 • 10:15 • 4. kolo ČFL, skupina A

Branky: 23. Marhoul (Pomahač), 26. Marhoul (Těšínský), 28. Bělaška (Pomahač) - 10. Škoda, 13. Škoda, 30. Škoda
Rozhodčí: Duda - Hodek, Šlajs
Diváci: 122

Bohemians Praha 1905 B:
Valeš - Damašek, Kadlec, Petrouš - Lehovec (79. Doležal), Nekvasil, Farkaš, Těšínský - Bělaška (58. Skořepa) - Marhoul (70. Müller), Pomahač (58. Pluhař)
Trenér: Dalibor Slezák

FK Dukla Praha B:
Gothard - Krejčí, Krenciv, Jeřábek, Fojt - Lehký (46. Hudec), Bačinský, Špatenka (75. Zapletal) - Hrubeš, Škoda (86. Jelínek), Buchvaldek (75. Hübl)
Trenér: Aleš Majer