Klokani slaví zasloužené vítězství

Bohemka doma porazila Hradec Králové díky dvěma gólům Jana Kovaříka.

Klokani slaví zasloužené vítězství

Trenér Jaroslav Veselý udělal v sestavě proti Hradci změny. V obranné trojce dostal příležitost mladý Kadlec a do zálohy se vysunul Hůlka. Vedle něj nastoupil Hrubý. Pod útočníkem Prekopem operovali Beran s Matouškem. Střelecký pokus Klokanů měl v úvodu na svědomí Hůlka. K němu se totiž odrazil míč z pokutového území. Kudrnatý univerzál vypálil tvrdě, ale rána byla tečovaná a Bajza si s ní poradil. O malou chvilku později už byl brankář Hradce bezmocný.

Na začátku všeho byl rohový kop, kdy hosté odvrátili centr za vlastní pokutové území. Tento prostor ale střežil Kovařík, jemuž míč přiletěl přesně proti noze. Záložník s devatenáctkou na zádech ho napálil levačkou na branku tak skvostně, že dělovka se otřela o břevno a zapadla nádherně do sítě.

Bohemians - Hradec
Bohemians - Hradec
Záhy postupoval s míčem Prekop, který se dostal do souboje s protihráčem. Míč vypadl k volnému Hrubému, jenž se neostýchal ránou zpoza šestnáctky, ovšem Bajza ji dokázal vytáhnout na rohový kop. Následný centr od rohového praporku způsobil před brankou zmatek. Nejlépe se v něm zorientoval Křapka, když dorazil míč do sítě. Radost pokazil Klokanům následný verdikt sudího, který na popud videorozhodčího branku pro ofsajd neuznal.

V ofenzivě se ozval také Hradec, a to jménem Vašulína. Vytáhlý hroťák vypálil zpoza pokutového území, ovšem branku Bohemians střeženou Reichlem výrazněji neohrozil. Před poločasovou pauzou se mezi střídačkami míče ujal Prekop a vysunul do úniku Matouška. Blonďatý rychlík běžel sám na brankáře Bajzu, který jeho střelu k pravé tyči skvěle vyrazil na rohový kop. Poté dostal nabito středopolař Kodeš a tuto nabídku přijal. Ránu ale zneškodnil Reichl. Obří šanci navýšit skóre měl Matoušek, který obral o balon váhajícího gólmana Bajzu. Před sebou už měl prázdnou branku, ovšem v jasné příležitosti na vlhkém terénu podklouzl a branku přestřelil. Do kabin si těsný náskok odnesli Klokani.

Po pauze si na střelu míč naváděl Prekop. Slovenský hroťák však střelou neohrozil branku, protože vysoko přestřelil. O chvilku později Matoušek pláchl svým strážcům, aby předložil právě Prekopovi balon do šance, ale útočník Klokanů bohužel branku netrefil. Vzápětí Prekop připravil míč do střelecké pozice Köstlovi. Důrazný zadák vyslal na branku přízemní ránu, která prosvištěla kolem levé tyče do zámezí. Úvod druhé půle se Zelenobílým vydařil, protože hned chvilku nato se řítil do dalšího samostatného úniku Matoušek. Dnes mu však nebylo přáno, neboť jeho střela mezi tři tyče nezamířila. Zčistajasna naopak nebyli od vyrovnávací branky daleko hosté. Kučerův centr spadl proti noze Harazimovi, jehož nepříjemnou ránu ztečovali obránci Bohemians na roh. Centrovaný balon způsobil před Reichlem závar. Zakončovali Šašinka s Vašulínem, ale klinickou smrt Klokani přežili.

Bohemians - Hradec
Bohemians - Hradec
Hradec se však srovnání dočkal. Do pokutového území vběhl s míčem Vašulín. Vytáhlý hroťák nahrál pod sebe nabíhajícímu Kučerovi. Východočeský záložník vystřelil ihned z prvního doteku, což se ukázalo jako správné řešení. Střela zapadla k pravé tyči, a tak se pokračovalo za remízového stavu.

Z této rány se dokázali Zelenobílí oklepat. Pod hlavní tribunou se míče ujal Beran. Šikovný záložník poslal do pokutového území ostrý centr, který Bajza jen prodloužil. Do šestnáctky vtrhl Kovařík, zasekl si míč na pravačku, aby ránou k levé tyči znovu nechal vypuknout radost v řadách Bohemians.

Do útoku se znovu vrhli Východočeši, nicméně domácí Pražané jim toho příliš nedovolili. Udeřit mohlo málem po nepovedeném výkopu Reichla. Naštěstí hosté na opuštěnou branku vystřelit nedokázali. Naopak v nastaveném čase měl ještě blizoučko ke třetí brance Kozák. Střídajícího útočníka vysunul průnikovou přihrávkou Hrubý. Forvard Zelenobílých se pokusil vybíhajícího brankáře překonat jemným lobem, což se mu povedlo jen zčásti. Přes Bajzu sice balon dostal, jenže střela se otřela v zámezí o boční síť. Klokany to však příliš mrzet nemuselo, protože dokázali utkání dovést do vítězného konce.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Za poslední dobu to byl asi náš nejpovedenější zápas. Od začátku jsme byli lepší a vytvořili si ohromné množství gólových šancí. Rozhodně ta naše výhra mohla být daleko vyšší. Nakonec to ale bylo pořád o gól, čímž jsme drželi Hradec ve hře. V jediné hlušší pasáži jsme inkasovali vyrovnávací gól. Měl jsem strach o výsledek, ovšem kluci skvěle zareagovali a dokázali odpovědět vedoucí brankou. Nebylo to klidné, ale dokázali jsme vyhrát. Těší mě i to, že po dlouhé době neregistruji slabý individuální výkon. Bude se hodně mluvit o neproměněných šancích, ale všichni hráči podali solidní výkon. Nebylo to úplně bez chyby, ale myslím si, že naše vítězství je zasloužené."

Bohemka TV