Bohemka doma zdolala Hradec

Dvě branky Kovaříka zajistily pro Bohemians první domácí výhru.

Bohemka doma zdolala Hradec

Proti Hradci udělal trenér Veselý změny v sestavě. Od začátku nastoupil Kadlec, Kovařík i Prekop. Střed záložní řady obsadili Hůlka s Hrubým. Právě první jmenovaný v úvodu tvrdě vypálil, ale tečovanou ránu lapil Bajza. Z gólu se radovali Klokani vzápětí, když Kovařík odražený balon napálil vstříc brance a jeho projektil po odrazu od břevna zamířil do sítě. Zelenobílí se radovali i podruhé, a to po dorážce Křapky. Branku však sudí neuznal po konzultaci s videorozhodčím. Do brejku v podání Bohemky vyrazil mladík Kadlec. Nadechl se i ke střele, ale ta nebyla přesná. Na druhé straně. Vašulín vyzkoušel pozornost Reichla, jemuž střela vysokého útočníka z dvaceti metrů problémy nenadělala. Krátce před pauzou Prekop vyslal do úniku Matouška, jenž už postupoval sám, jenže střelu k pravé tyči výborně vyrazil na roh Bajza. Střelou z hranice vápna zkoušel štěstí i Kodeš, ale Reichl dobrým zákrokem střelu vyrazil. Před poločasovým hvizdem Matoušek obral o balon při rozehrávce brankáře Bajzu, jenže při zakončení podklouzl a prázdnou branku přestřelil.

Po přestávce znovu utíkal hostům Matoušek. Tentokrát předložil míč Prekopovi, před nímž už byl jen Bajza, avšak branku vysoko přestřelil. Právě Prekop poté předložil míč Köstlovi, jehož prudká rána proletěla kolem levé tyče do zámezí. V dalším úniku se záhy ocitl ještě Matoušek, ale zakončil ho střelou nad branku. na druhé straně hřiště Kučerův centr přistál u Harazima, jehož tvrdou ránu naštěstí obránci Klokanů ztečovali na rohový kop. Neměli však klib, protože centr způsobil závar před Reichlem. Naštěstí střely Vašulína a Šašinky do sítě neprošly. To už neplatilo o chvilku později, kdy Vašulín přistrčil míč Kučerovi, který střelou k pravé tyči překonal Reichla. O necelých deset minut později si vzali Bohemians vedení zpět. Centr Berana prodloužil Bajza ke Kovaříkovi. Ten si balon zasekl a pravačkou míč poslal k levé tyči. V nastavení ještě mohl přidat pojistku Kozák, avšak jeho lob přes brankáře skončil pouze na boční síti.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC HRADEC KRÁLOVÉ 2:1 (1:0)
Ďolíček • neděle 27.08.2023 • 15:00 • 6. kolo F:L

Branky: 8. Kovařík, 74. Kovařík - 67. Kučera
Rozhodčí: Batík - Paták, Dohnálek
ŽK: Křapka, Kadlec, Beran, Hybš, Kozák, Köstl, Reichl - Leibl, Klíma, Kodeš, Šašinka
Diváci: 4379

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Kadlec (68. Dostál), Křapka, Hybš - Köstl, Hůlka, Hrubý, Kovařík - Matoušek (73. Mužík), Beran (90+2. Jindřišek) - Prekop (73. Kozák)
Trenér: Jaroslav Veselý

FC Hradec Králové:
Bajza - Klíma, Heidenreich, Leibl (46. Šašinka) - Kučera, Kodeš, Dancák (79. Pudhorocký), Horák (86. Ševčík) - Pilař (46. Harazim), Krejčí (46. Juliš) - Vašulín
Trenér: Jozef Weber