Kadlec: Tohle vítězství nám pomůže

Výhru nad Hradcem Králové zhodnotil obránce Adam Kadlec.

Kadlec: Tohle vítězství nám pomůže

Premiérovou domácí výhru okomentoval obránce Adam Kadlec. Pro mladého stopera šlo o první v základní sestavě v rámci této sezony. V rozhovoru přidal svůj komentář k vítězství, útočné akci v prvním poločase i obranné hře.

Byl jsi u první domácí výhry. Jaké máš pocity? Je to velká úleva?
Je to fantastické. To je pokaždé, když se nám podaří v domácím prostředí zvítězit. Nijak se neohlížím na to, zda se nám zrovna daří, nebo ne. Nejen výsledek, ale i výkon, který jsme podali, nás v dalších zápasech nakopne. Osobně se mi líbila hra, jakou jsme se v zápase prezentovali. Vytvořili jsme si spoustu šancí a zápas mohl skončit vyšším rozdílem. S výsledkem i předvedenou hrou jsem však hodně spokojený.

Tvé nasazení bylo překvapením. Odkdy jsi o tom věděl?
Vyloženě mi to bylo řečeno až před zápasem. V průběhu týdne už se mě trenér ptal, zda se cítím dobře. Připravoval jsem se na tu možnost v týdnu. Když jsme dělali standardní situace, tak dle toho složení, v jakém jsme je trénovali, jsem vytušil, že bych mohl dostat šanci. Na zápas jsem byl ale připravený.

V prvním poločase ses vrhl do protiútoku. Řekl sis, že určitě vystřelíš? Vyčítal sis zpětně, že jsi nenahrával?
Povedlo se mi hezky vybojovat míč na polovině hřiště. Hradec šel zrovna do útoku. Díky tomu zisku se mi otevřel celý prostor a kolem mě nikdo nebyl. Erik Prekop s Honzou Matouškem mi hezky odtahovali obránce, takže já mohl pořád pokračovat k brance. Rozhodl jsem se nakonec zakončit, aby nedošlo k nějaké blbé ztrátě míče a následnému protiútoku. Kluků jsem se o poločasové přestávce ptal, zda jim to šlo prostrčit. Maty (Jan Matoušek - pozn. red.) hned říkal, že ne. U Erika Prekopa to šlo asi jen hned při tom zisku, což jsem ale v té rychlosti neviděl. Když už jsem míč několik metrů vyvezl, byl jsem rozhodnutý pro střelu.

Bohemians - Hradec Králové 2:1 (1:0)
Bohemians - Hradec Králové 2:1 (1:0)
Dvě porážky nás dostaly pod tlak. Pociťoval jsi to?
Něco jsem cítil a věděl, že už bylo potřeba bodovat naplno. Nijak vysoce jsem si tlak nepřipouštěl. Pořád jsme na začátku soutěže, v šestém zápase a všechno se rozjíždí. Nedá se mluvil o velkém tlaku, ale vzhledem k dalším zápasům a náladě v kabině bylo důležité vyhrát. Hodně jsem věřil, že to zvládneme.

Hradci jsme v prvním poločase dovolili jedinou šanci. V čem se změnila naše obranná hra?
Úplně si nemyslím, že to bylo jen o nás, ale také o Hradci. V prvním poločase hráli na jednoho hrotového útočníka, se kterým jsme si dobře poradili. Hráli hodně do něj, avšak my dokázali dobře sbírat odražené míče. Dobře jsme podstupovali osobní souboje a následně sbírali druhé balony. V tom asi vidím ten klíč, že jsme jim nenabídli moc šancí, jak nás překonat. Po přestávce už u nich došlo ke změně rozestavení i nasazení druhého útočníka. Rázem tak přibylo víc osobních soubojů a bránění bylo složitější. Za nepříznivého stavu se Hradec tlačil nahoru, čímž se nám otevřel prostor pro protiútoky. Celkově jsme si s ofenzivou soupeře poradili dobře.

Podali jsme výkon dle našich představ? 
S výkonem jsem byl spokojený. V některých pasážích se podobal těm, které jsme předváděli na jaře v minulé sezoně. Ovšem kdybychom takový zápas hráli právě v loňském ročníku, výsledek by byl úplně jiný a skončilo by to třeba i 5:1. Teď nás trápí produktivita. Touto výhrou by se to ale mohlo zlepšit.

Ze zdravotních důvodů jsi musel odstoupit ze hry. Proč?
V pokutovém území došlo k nějakému závaru. Během něj jsme se pošlapali navzájem. Dostal jsem ránu do lýtkového svalu. Kousnul se mi a dostal do křeče. Už bylo těžké to rozhýbat a necítil jsem se stoprocentně v rychlostních soubojích. Vzhledem k výsledku a hře jsem to vyhodnotil tak, že bych už nebyl platný, takže se raději trenérem nechal vystřídat. Nicméně to nebude nic vážného.