B tým si odvezl bod z Motorletu

Klokani dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci a odvezli so bod.

B tým si odvezl bod z Motorletu

Na úvod září vyrazili Bohemians do Jinonic, kde je doma pražský Motorlet. Ten se doma představil zatím jednou, a to proti Karlovým Varům (4:1). Ještě před tím vyšli Pražané naprázdno v Plzni (1:3). Zpět do svého domácího prostředí se vrací po dvou zápasech venku. Tři body Motorlet vyválčil na hřišti Dukly B (1:0), ovšem minulý víkend utrpěl tenisový debakl (1:6) v Českých Budějovicích. V sestavě domácích figuroval Jiří Havránek, bývalý brankář Bohemians. Dále pak Bernardo Frizoni. Na straně Klokanů byl v brance Soukup, na levé straně Bartek a uprostřed hřiště operoval Jindřišek.

Úvodní minuty patřily domácím, ale prosadit se mohl Pomahač. Útočník Bohemky po přihrávce vypálil, ale bohužel orazítkoval pravou tyč. Vzápětí střílel Farkaš, ovšem kapitána Klokanů vychytal Havránek. V podání domácích střílel exligový záložník Stoch. Dělovku zpoza šestnáctky zlikvidoval Soukup. Na opačné straně Bartkův centr směřoval k Marhoulovi, který bohužel míč v jasné pozici netrefil. Před poločasovou pauzou se zastřeloval opět Stoch, ale letící Soukup mohl nakonec zůstat v klidu, neboť střela letěla nad branku.

Po poločasové přestávce si navedl za šestnáctku balon Marhoul a tvrdě vypálil. Jeho prudký projektil jen o kousek proletěl kolem pravé tyče domácí branky. Na hřiště se dostal také útočník Müller, jenž po pár minutách přihrávkou našel na přední tyči Pomahače, avšak forvard Bohemians podruhé v zápase orazítkoval brankovou konstrukci. K dorážce se ještě dostal Lehovec, ovšem pálil vysoko nad branku. Další šanci si vytvořili Zelenobílí o chvilku později. Farkašův centr způsobil v pokutovém území závar. Z něj se míč vykulil Kadlecovi, který však přestřelil. V samotném závěru ještě Müller unikl obráncům, jenže skvěle ho vychytal brankář Havránek.

FK MOTORLET PRAHA - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 0:0 (0:0)
Praha, Jinonice • sobota 02.09.2023 • 10:15 • 5. kolo ČFL, skupina A

ŽK: Jurčišin - Lehovec
Rozhodčí: Vojtěch - Vít, Koutník
Diváci: 105

FK Motorlet Praha:
Havránek - Kodr, Filip, Čepelák - Konopásek (67. Rodrigues), Rataj (77. Nátr), Alexandr (90+1. Hrabina), Frizoni - Stoch (77. Dvořák) - Jurčišin Sve. (90+1. Jurčišin Se.), Žížala
Trenér: Martin Poustka

Bohemians Praha 1905 B:
Soukup - Damašek, Kadlec, Petrouš - Lehovec, Jindřišek (58. Skořepa), Farkaš, Bartek - Nekvasil - Marhoul (58. Müller), Pomahač (81. Pluhař)
Trenér: Dalibor Slezák