Klokani vyšli na západě Čech naprázdno

Na půdě Plzně nedokázali Bohemians skórovat, a tak domácí Viktorii podlehli.

Klokani vyšli na západě Čech naprázdno

Na hřišti Plzně poslal trenér Veselý proti domácí Viktorii vítěznou sestavu z duelu s Hradcem. V obraně byl tedy Kadlec, uprostřed zálohy Hůlka a útočníka Prekopa podporovali Matoušek s Beranem. Lépe vstoupili do utkání domácí, ale prudký centr Cadua proletěl před brankou Bohemians bez zásahu plzeňského hráče. Vzápětí však Traoré sklepl míč k noze Durosinmimu. Domácí útočník si to namířil do pokutového území, vyhnul se brankáři Reichlovi a trefou do odkryté branky poslal Plzeň do vedení. Na opačné straně se parádní centr Kovaříka snesl na zadní tyč k Hůlkovi, jehož zakončení hlavou fantasticky zneškodnil Staněk. Po půlhodině hry zpoza pokutového území pálil nepříjemně Bucha, ale Reichl přízemní ránu vytěsnil na roh. Před brankou Plzně schytal Hůlkovu ránu Prekop. Následně ještě tvrdou ránu Hybše tečoval Hranáč, ale ke smůle Bohemians se míč odrazil od levé tyče pryč. V poslední minutě prvního dějství se ještě do akce dostal Cadu, napřáhl ke střele a tečovaná rána ke smůle Klokanů skončila v síti.

Po přestávce se zastřeloval Dostál, který přišel do hry na druhý poločas spolu s Denisem Valou. Nejprve pálil za šestnáctkou pravačkou, ale plzeňská obrana střelu srazila. Poté si Dostál vyskočil na Beranův centr, ale zakončil vedle levé tyče. Příležitost si vypracovala také Viktoria. Do šestnáctky se dvacet minut před koncem protáhl Šulc na nahrál Klimentovi, ale střídající forvard pálil v jasné pozici nad branku. Obrovská šance se naskytla Plzni i v závěru. Kliment získal balon na Hybšovi a pádil s ním dopředu. Před brankou poté našel přesně volného Chorého, který si mohl vybrat, kam míč pošle. Vytáhlého útočníka v jasné pozici fantasticky nohou vychytal Reichl. Na drama měl ambici nadělat Prekop, když si dal balon na pravačku, ovšem ránu k bližší tyči si Staněk pohlídal. Ke třetí brance měli blízko ale domácí. Šulc vysunul do šance Vydru, jehož bombu zblízka zlikvidoval Reichl. Úspěšný byl brankář Bohemky i vzápětí, když vychytal Klimenta.

FC VIKTORIA PLZEŇ - BOHEMIANS PRAHA 1905 2:0 (2:0)
Doosan Arena • neděle 02.09.2023 • 15:00 • 7. kolo F:L

Branky: 9. Durosinmi, 45. Cadu
Rozhodčí: Všetečka - Nádvorník, Hádek
Diváci: 9156

FC Viktoria Plzeň:
Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Jirka (84. Kopic), Traoré (66. Šulc), Kalvach, Cadu - Bucha - Chorý (84. Vydra), Durosinmi (59. Kliment)
Trenér: Miroslav Koubek

Bohemians Praha 1905:
Reichl - Kadlec (83. Kozák), Křapka, Hybš - Köstl (46. Dostál), Hůlka, Hrubý (32. Smrž), Kovařík (46. Vala) - Matoušek (66. Mužík), Beran - Prekop 
Trenér: Jaroslav Veselý