Na západě Čech rozhodly branky v prvním poločase

Potřetí v řadě už Klokani v Plzni bodovat nedokázali a do Prahy se vrací s prázdnou.

Na západě Čech rozhodly branky v prvním poločase

Na půdě Viktorie Plzeň se trenér Jaroslav Veselý rozhodl základní jedenáctku neměnit. Od úvodního hvizdu tak byl v obranné trojce mladík Kadlec, o řadu výš defenzivní univerzál Hůlka. Na samém hrotu útoku operoval Prekop a pod ním Beran s Matouškem. Do samotného klání lépe vstoupili domácí, kteří se snažili přišpendlit Klokany do jejich vlastní šestnáctky. Když už dostala Plzeň trochu prostoru, Traorého centr u pravé tyče lapil Reichl. Záhy nepříjemná nabídka Cadua naštěstí prolétla před brankou bez zásahu hráče v dresu Plzně.

Ještě před uplynutím deseti minut se diváci v ochozech radovali. Dwehův aut vyhrál Traoré pro Durosinmiho. Útočník Viktorie se vyhnul Hybšovi a měl otevřenou cestu k brance. V pokutovém území obešel brankáře Reichla a střelou do odkryté branky poslal Viktorii do vedení. 

Plzeň - Bohemians
Plzeň - Bohemians
Bohemka hrající v černé variantě dresů mohla brzy srovnat. Standardní situaci rozehráli Klokani nakrátko a zakombinovali na levé straně. Poté od postranní čáry vyslal nádherný centr před branku Kovařík. Na zadní tyči si balon našel Hůlka, jenž mířil hlavou křížem k levé tyči, ovšem gólman Staněk skvělým reflexem obří příležitost zneškodnil. Ze standardní situace hrozila i Plzeň. Jen kousek za hranicí pokutového zemí ji ze strany zahrával Kalvach. Prudký míč na zadní tyč směřoval na Dweha s Traorém. K zakončení se dostal první jmenovaný. Střílel však z úhlu a pod tlakem, a tak míč letěl nad branku do horní sítě. Nebezpečí hrozilo Klokanům i při obloučku na Durosinmiho. Autor první branky přiklepl balon následně v šestnáctce Jirkovi, jemuž včasným skluzem vypíchl míč Kovařík. 

Kvůli zdravotním problémům Hrubého musela proběhnout personální změna ještě v prvním poločase. Indisponovaného záložníka tak ve dvaatřicáté minutě nahradil Smrž, pro kterého šlo o premiéru v dresu Bohemians po jeho úterním příchodu. Nejnovější posila Klokanů se hned zapojila do akce, neboť musel čelit další ofenzivní akci Viktorie. Za šestnáctkou totiž měl míč v moci Bucha, který se nakonec rozhodl vypálit pravačkou. Přízemní ránu dokázal brankář Klokanů vytěsnit konečky prstů na rohový kop. Šance se znovu dočkali Bohemians. Zpětnou přihrávku pod sebe v podání Berana si vyhledal Hůlka a opřel se do balonu, avšak dělovku "schytal" pouze Prekop. Míč tak vypadl proti noze Hybšovi, jenž se vůbec nebál vypálit. Prudkou střelu tečoval stoper Hranáč, ale bohužel pro Klokany míč skončil na levé tyčce, od níž se odrazil pryč.

Do kabin se pak šlo nakonec za dvoubrankového vedení Plzně. Před zahájením nastaveného času Chorý předal míč Caduovi. Brazilský univerzál si balon posunul na pravačku a zpoza šestnáctky pálil. Do střely ještě vložil hlavu Kadlec, smolně ji přizvedl, a tak balon pod břevnem rozvlnil síť.

Po poločasové pauze vyběhli na hrací plochu Vala s Dostálem. Druhý zmiňovaný se po chvilce pobytu na hřišti nadechl ke střele, když přiběhl k odraženému balonu. Projektil ostříleného zadáka plzeňská defenziva zablokovala. O pár minut později Beranův centr letěl právě na hlavu Dostála, ale obránce Klokanů hlavičkoval vedle levé tyče.

Plzeň - Bohemians
Plzeň - Bohemians
Chvilku se hrálo i bez vyložených příležitostí. Tuto pasáž ukončili domácí v sedmdesáté minutě. Šulc se protáhl přes Hůlku do pokutového území, kde servíroval razantní přihrávku pod sebe Klimentovi. Střídající útočník se do míče opřel kousek od penaltového puntíku. Branku mrštného Reichla naštěstí přestřelil. Zadělat na závěrečné drama se ještě pokoušel Prekop. Pravačkou střílel z hranice pokutového území k levé tyči, ale Staněk si se střelou poradil.

Možnost navýšit své vedení ještě měla Viktoria. Střídající záložník Šulc na šestnáctce vysunul do velké šance Vydru, jemuž Reichl zmenšil střelecký úhel a výborným zákrokem dělovku vyrazil. V nastaveném čase ještě Cadu křížným pasem přenesl hru na Klimenta. Útočník Plzně ve své další možnosti uvnitř šestnáctky pálil k bližší tyči, avšak i tentokrát předvedl vynikající zákrok gólman Reichl. 

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „O všem podstatném rozhodla v podstatě první půle. Domácí vstoupili do zápasu aktivně a dlouhými míči nás přitlačili k vlastní brance. Odolávali jsme s vypětím všech sil a Plzeň šla nakonec zaslouženě do vedení. Pak se nám povedlo hru vyrovnat. Je škoda, že se nepodařilo proměnit velkou šanci. V přechodové fázi nás sužovala nepřesnost. Klícovým momentem je druha branka, kterou jsme inkasovali znovu v závěru první půle. Tentokrát sice ne po standardní situaci, ale něco tam nedohrajeme a pak inkasujeme. Plzeň tento gól zklidnil. Prohráli jsme po zásluze a výsledek odpovídá tomu, co se na hřišti odehrávalo. Plzni musím k výhře poblahopřát."

Bohemka TV